Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Ostatnie spotkanie informacyjne z członkami Sieci...

Aktualności gastronomiczne


Ostatnie spotkanie informacyjne z członkami Sieci Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie


Dodano: 2017-02-24

Drukuj

Wyślij



Hotel i Restauracja Stangret w Kielcach - jeden z członków DKŚ (fot. restauracja.stangret-kielce.pl)


Zakończył się cykl spotkań informacyjnych dla członków Sieci Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie, organizowanych przez Urząd Marszałkowski. W czwartek, 16 lutego, o potrzebach i problemach stojących na drodze do lepszej współpracy pomiędzy sieciowiczami rozmawiali restauratorzy i właściciele gospodarstw agroturystycznych.

Celem spotkania było przypomnienie zasady funkcjonowania sieci oraz zachęcenie jej członków do skutecznego sieciowania, tak aby producenci i przetwórcy żywności wymieniali ze sobą towary, sprzedawali we wspólnych sklepach, a przez to rozwijali swoje interesy. W tym celu Departament Rozwoju Obszarów Wiejskich i Środowiska Urzędu Marszałkowskiego przygotował ankietę, na podstawie której określone zostaną oczekiwania i potrzeby oraz wspólne płaszczyzny działania sieciowiczów.



- Mocna współpraca oraz stworzenie odpowiednich więzi ekonomicznych, gospodarczych i towarzyskich, które pozwolą na wzajemne promowanie produktów i usług wysokiej jakości, to główne zadanie funkcjonowania sieci - podkreślał Sławomir Neugebauer, dyrektor Departamentu Rozwoju Obszarów Wiejskich i Środowiska.

Przykładem współpracy pomiędzy restauratorami a przetwórcami i producentami żywności jest Best Western Grand Hotel, który prowadzi sprzedaż produktów firmujących się znakiem sieci oraz serwuje je gościom restauracji.

Obecnie Sieć Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie liczy 87 członków. W planach sieci na 2017 roku jest m.in. kolejna edycja konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów", a także spotkania z producentami wina oraz udział w imprezach, podczas których będą promowane naturalne produkty.


Źródło: Wrota-Swietokrzyskie.pl – 16.02.2017


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji