Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Przetwory Villowa Spiżarnia - od marca nowość w...

Aktualności gastronomiczne


Przetwory Villowa Spiżarnia - od marca nowość w ofercie Villa Hoff Wellness&SPA


Dodano: 2017-03-17

Drukuj

Wyślij


Przetwory Villowa Spiżarnia przygotowywane są przez kucharzy Villa Hoff, pod czujnym okiem szefa Jacka Sawindy, który tradycyjne, polskie receptury wzbogacił o dodatkowe elementy i przyprawy, komponując tym samym potrawy o doskonałym, jedynym w swoim rodzaju, autorskim smaku. Proponowane dania bazują na lokalnie dostępnych i sprawdzonych produktach. Większość z nich przygotowywana jest z wysokiej jakości łososia atlantyckiego, dostarczanego z pobliskiej, ekologicznej hodowli Jurassic Salmon.

Udowodnione jest, że dbając o zdrowie powinno się wprowadzić do swojego menu rybę – to pozwoli wzmocnić układ odpornościowy, serce oraz zadbać o figurę. Ryby są najbogatszym źródłem NNKT (niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych) - wystarczy zjeść ok. 80-90 g łososia aby dostarczyć organizmowi dzienną porcję kwasów omega 3. Zawierają w swoim składzie także cenne pierwiastki jak: jod, fosfor, potas, magnez oraz witaminy z grupy B.



Ekologiczna hodowla Jurassic Salmon jako pierwsza na świecie bazuje na krystalicznie czystej wodzie geotermalnej z epoki Jury, wydobywanej z głębokości 1225 m p.p.m. To dzięki niej uzyskuje się najlepszej jakości mięso o niepowtarzalnym smaku i właściwościach odżywczych. Bliskość hodowli gwarantuje świeżość ryby, co jest szczególnie
ważne przy przygotowywaniu dań z nieprzetworzonego termicznie mięsa, jak: tatar, łosoś gravlax czy łosoś po rybacku.
 

Przetwory Villowa Spiżarnia dostępne są w Villa Hoff na śniadaniach i obiadokolacjach oraz w menu degustacyjnym Restauracji. Dla Gości chcących podzielić się tymi niesamowitymi smakami z najbliższymi przygotowaliśmy ofertę zakupu na wynos w opakowaniach, które gwarantują bezpieczne przechowywanie. Przetwory Villowa Spiżarnia to także doskonały pomysł na oryginalny prezent dla dbających o zdrowy tryb życia lub poszukiwaczy nowych smaków.

Zapraszamy na degustację  doskonałych pozycji m.in.: Łosoś gravlax, Łosoś po rybacku, Domowy paprykarz, Pasztet z dziczyzny, Domowe konfitury (różne smaki). Villowa Spiżarnia – zabierz smaki Villa Hoff Wellness&SPA do domu …

Villa Hoff to kameralne SPA zlokalizowane w Trzęsaczu nad morzem, w woj.zachodniopomorskim. Laureat wielu nagród, w tym Kulinarnego Pucharu Polski.

Szef Jacek Sawinda prowadzi kuchnię Villa Hoff od września 2016 r. Wcześniej przez niemal 15 lat związany był z hotelami SPA, pracując w cztero- oraz pięciogwiazdkowych hotelach. Swoją  karierę rozpoczął w  Hotelu Panorama w Szczecinie , pracował m.in. w hotelu Senator w Dźwirzynie, Havet Dźwirzyno czy Diva Kołobrzeg.

Szef kuchni Jacek Sawinda

Jak sam mówi, praca w Vill
a Hoff Wellness&SPA jest dla niego nowym wyzwaniem w długoletniej karierze. „To doskonałe miejsce, doceniane przez Gości pod kątem obsługi oraz gastronomii. Moim celem jest usatysfakcjonowanie Gości serwowaną przeze mnie kuchnią” – opowiada.

Jacek Sawinda stworzył własną  kartę menu a’la carte, wprowadził na bufety dania typowo Wellness oraz pozycje według autorskich przepisów (w tym dostępne z logo Villowa Spiżarnia). O każdej porze roku przygotowuje propozycje dań z sezonowo dostępnych produktów, a w planach ma jeszcze więcej…

Więcej o Jacku Sawindzie pod adresem: http://bit.ly/2n2dcaR


Źródło: VillaHoff.pl – 16.03.2017
 


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji