Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Ekologiczne naczynia z trzciny cukrowej w ofercie... | Aktualności gastronomiczne
Ekologiczne naczynia z trzciny cukrowej w ofercie Makro
W asortymencie sieci hurtowni Makro Cash&Carry Polska pojawiły się jednorazowe talerzyki i miski wykonane z trzciny cukrowej. Produkty są biodegradowalne i kompostowalne.
Ekologiczne naczynia marki Papstar wykonane są z trzciny cukrowej o szybkim procesie wzrostu, dzięki czemu jej zasoby mogą być corocznie odnawialne. Dodatkowo, materiał ten zapewnia większą stabilność i lepsze wskaźniki na przesiąkalność niż papier czy pulpa drzewna.
Nowe artykuły z oferty sieci charakteryzują się prostym i nowoczesnym designem i świetnie sprawdzają się zarówno w lokalu jak i w plenerze. Ponadto, budują wizerunek prowadzenia biznesu w zgodzie z naturą i mogą wzbudzać zainteresowanie klientów ceniących ochronę środowiska.
Na półkach Makro pojawiły się białe miseczki o pojemności 380 ml oraz białe talerze o średnicy 23 cm.
Źródło: Makro.pl
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |