Niedziela 28 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności gastronomiczne » ,,Szef dla Młodych Talentów” po raz...

Aktualności gastronomiczne


,,Szef dla Młodych Talentów” po raz pierwszy w Krakowie


Dodano: 2017-05-02

Drukuj

Wyślij


Sieć hurtowni Makro Cash&Carry Polska 21 kwietnia br. po raz pierwszy zagościła w Krakowie z programem ,,Szef dla Młodych Talentów”. Podczas Miksera Kulinarnego uczniowie krakowskich szkół gastronomicznych mieli okazję poznać aż sześć sposobów na dziczyznę – pod okiem szefa kuchni Wojtka Harapkiewicza.

Poprzez projekt „Szef dla Młodych Talentów” Makro Cash&Carry Polska pomaga przyszłym szefom kuchni stawiać pierwsze kroki w ich karierze. W tym celu sieć hurtowni organizuje cykl spotkań edukacyjnych dla uczniów szkół gastronomicznych, prowadzonych przez mistrzów kuchni.



W Mikserze Kulin
arnym, który odbył się po raz pierwszy w stolicy Małopolski 21 kwietnia, udział wzięło ponad 100 uczniów ze szkół gastronomicznych z Krakowa i Tarnowa.

Spotkanie poprowadził Wojtek Harapkiewicz – szef kuchni restauracji „Babinicz” w Szczawnie-Zdroju i członek ,,Klubu Szefów Kuchni”. Zaprezentował on ,,Sześć sposobów na dziczyznę”, a pośród przygotowanych dań znalazły się m.in. giczka z dzika czy tatar z jelenia. Na uczestników czekało także szkolenie ,,Oleje, oliwy i tłuszcze”, które poprowadził Filip Felczak – Target Group Manager HoReCa w Makro Cash&Carry Polska. Natomiast Paweł Florczyk, uznany szef kuchni, a obecnie przedstawiciel handlowy w Makro, opowiedział o swojej historii i o wyzwaniach czekających na młodych adeptów sztuki kulinarnej.

Partnerem projektu ,,Szef dla Młodych Talentów” jest prestiżowy, międzynarodowy Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska, prezentujący najlepsze restauracje, hotele i produkty w Polsce.


Źródło: Makro.pl – 26.04.2017


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji