Sobota 23 Wrzesień 2017

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Nowy użytkownik »

Przypomnij hasło »

Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Bezalkoholowe wina w Makro Polska

Aktualności gastronomiczne


Bezalkoholowe wina w Makro Polska


Dodano: 2017-09-12

Drukuj

Wyślij


W sieci hurtowni Makro Polska można znaleźć bezalkoholowe wina białe, różowe i czerwone, spokojne i musujące. Dzięki dealkoholizacji zostały one pozbawione alkoholu, równocześnie zachowując wszystkie korzystne właściwości, smak i aromat.

Dostępne w Makro Polska wina bezalkoholowe to świetna alternatywa dla osób, które nie mogą lub nie chcą spożywać alkoholu – m.in. dla kierowców, sportowców, kobiet w ciąży i karmiących, osób odchudzających się czy z problemami zdrowotnymi. Dzięki temu świetnie uzupełnią kartę win lokalu oraz menu – zwłaszcza lunchowe.

Czytaj dalej


REKLAMA



Wina zostały wytworzone w naturalny sposób, w stu procentach z winogron. W celu usunięcia alkoholu zastosowano bezpieczne techniki, takie jak metoda wirujących stożków. Dzięki temu wina mają poniżej 0,4% alkoholu (mniej niż kefir czy chleb razowy) oraz są "fit" – zawierają o 70% mniej kalorii, niż wina alkoholowe. Wspierają układ nerwowy, mięśniowy i krwionośny, zawierają m.in. polifenole, które działają przeciwko starzeniu, miażdżycy, cukrzycy czy alergii. Szerokie właściwości prozdrowotne mogą wzbudzić zainteresowanie nawet najbardziej wymagających klientów.

W ofercie Makro Polska znajdują się wina bezalkoholowe o różnorodnych smakach i aromatach, które będą świetnie komponować się z różnymi kuchniami i daniami. Musujący Sohnlein Brillant sprawdzi się zarówno przy daniu głównym, jak i deserze. Wytrawne Torres Natureo Moscato cechuje się rześkim i kwasowym smakiem oraz jabłkowym aromatem, a w Torres Natureo Syrah dominuje owocowa nuta – podobnie jak w Schloss Sommerau. Wina można również stosować jako aperitif czy do przygotowywania grzańców – w sam raz na jesień i zimę.


Źródło: Makro.pl – 11.09.2017


Komentarze:

Polski rynek wina notuje systematyczne przyrosty ...więcej»

Wiedeński sposób na zmniejszenie marnotrawienia jedzenia ...więcej»

Sfinks wprowadza nowe koncepty ...więcej»

Sfinks z 0,62 mln zł zysku netto w II kw. 2017 ...więcej»

Czas na jesienne menu w Lobby Bar Atmosfera w Gliwicach ...więcej»

Costa Coffee wyłoniła najlepszego baristę w Polsce! ...więcej»

Makro partnerem festiwalu „Slow Fest Sopot” ...więcej»

Zapraszamy na „Nowości ze smakiem kurek i koperku”! ...więcej»

Święto Śledzia Bałtyckiego po raz piętnasty ...więcej»

Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu ...więcej»

Muzeum w Koneserze to wspaniały ukłon wykonawców w stronę...

2017-08-27, 18:22:27 ~Marek

Koneser to dla Pragi bardzo duża szansa. Jego komercyjna...

2017-08-25, 21:10:09 ~makler

Z takim wyrokiem się zgadzam ALE jest inny problem -...

2017-08-23, 09:19:19 ~TU... .

Koneser będzie miał naprawdę bogatą ofertę zarówno...

2017-05-28, 14:23:48 ~smakosz

Polecamy również przewodniki Stayfolonger na stronach...

2017-05-24, 16:28:23 ~Agata

Bardzo dziękuję za ten artykuł. Nie ma to jak przeczytać...

2017-05-18, 15:23:01 ~Budrys

Problem występuje nie tylko z nazwami hotel, motel czy...

2017-05-03, 15:36:59 ~Mentis

Te gofry są niesamowite mają charakter i swoją tradycje. Co...

2017-04-10, 09:41:19 ~Monika

Przecież IHG sprzedało Hiltonowi budynek gdzie mieści się...

2017-03-22, 14:59:51 ~Maciekk

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji