Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Dr Irena Eris Tasty Stories - sukces wieńczący... | Aktualności gastronomiczne
Dr Irena Eris Tasty Stories - sukces wieńczący unikalny projekt kulinarny
|
|
Unikatowy projekt kulinarny Dr Irena Eris Tasty Stories, odkrywający smaki Warmii i Mazur, zakończył się niezwykłą Kolacją Sielanka i owacją na stojąco dla trzech fenomenalnych szefów kuchni Hoteli SPA Dr Irena Eris.
Po raz pierwszy w historii Hoteli SPA Dr Irena Eris trzej szefowie kuchni wydali wspólnie kolację, pochodzącymi z Warmii i Mazur. Październikowy weekend w Hotelu SPA Dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie był zwieńczeniem warmińsko-mazurskiej edycji Dr Irena Eris Tasty Stories. Projektu, który przybliża gościom Hoteli SPA oraz wszystkim sympatykom dobrej kuchni najlepsze lokalne produkty oraz ich wytwórców, a także sylwetki szefów kuchni Hoteli SPA Dr Irena Eris, którzy zamieniają regionalne specjały w kulinarne arcydzieła.
Po raz pierwszy w historii Hoteli SPA Dr Irena Eris, szefowie kuchni, – Łukasz Wojtas, Janusz Myjak oraz Przemysław Gryz - z trzech różnych hoteli, wspólnie przygotowali przy chef’s table ekskluzywną kolację inspirowaną lokalnymi produktami. Niezwykle ambitne menu, składało się z dziesięciu wykwintnych dań, odzwierciedlających kunszt kulinarny wszystkich szefów. Dania przygotowano z najlepszych lokalnych produktów, na co dzień obecnych w restauracjach Hotelu SPA Dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie, których samki dopełnił idealny winepairing. Nad perfekcyjnym serwisem czuwał zgrany zespół kelnerski.
Wyjątkową kolację poprzedziły dwa otwarte spotkania - w Rybakówce, gdzie goście hotelowi oraz okoliczni mieszkańcy spotkali się w Rybakówce, by degustować różnorodne specjały z ryb i warzyw oraz przy „Jesiennym stole” w lobby Hotelu. Entuzjazm wśród gości wzbudziły sery owcze z Owczarni Lefevre, ekologiczne makarony, płatki oraz mąki ze starych odmian z gospodarstwa Biobabalscy, piwa z Browaru Kormoran, świeżo uwędzone ryby z Tradycyjnej Wędzarni Warmińskiej, oraz doskonałej jakości wołowe steki i tatar pochodzące z bydła mięsnego z wolnego chowu na świeżym powietrzu i soczystych pastwiskach gospodarstwa Hereford Warmia. Zapraszamy do śledzenia historii opowiedzianych smakiem przez lokalnych producentów i szefów kuchni na DrIrenaErisTastyStories.com
Źródło: DrIrenaErisSpa.com – 06.11.2017
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |