Sofitel – prestiżowa marka korporacji
Accor oznajmiła wprowadzenie do 11 hoteli Północnej Ameryki nowego programu zwanego
“30-minutowy lunch”.
Gwarantuje się, że udoskonalony,
czterodaniowy posiłek będzie zaserwowany w ciągu 10 do 15 minut od złożenia zamówienia.
Da to podróżującym w interesach i innym zajętym gościom wystarczająco czasu,
aby rozkoszować się posiłkiem w ciągu kolejnych 20 minut. Potrawa może być
serwowana szybko, ale w żaden sposób nie może być porównywana z “fast foodem”
To całościowe doznanie składa się z czterech
posiłków (przystawka, danie główne, zupa lub sałatka i deser), wszystkie
serwowane jednocześnie na specjalnie zaprojektowanym talerzu. Menu będzie
zmieniało się kilka razy w roku w zależności od sezonu, a potrawy będą różnić
się w zależności od hotelu, ponieważ każdy szef kuchni sporządzi unikalne menu
w połączeniu z kuchnią, w jakiej specjalizuje się dana restauracja i własnych
indywidualnych specjałów.
Dostępny 7 dni w tygodniu,
30-Minutowy Lunch będzie proponowany gościom, siedzącym w hotelowej restauracji
podczas godzin lunchu. Cena posiłku wyniesie od 18$ do 28$ od osoby.
Hotele Sofitel mają tradycję kuchni wysokiej
jakości i smacznej, włączając kilka międzynarodowych restauracji odznaczonych
przez Michelina. 30-minutowy lunch podtrzymuje tą tradycję, a potrawy mają ten
sam „kaliber”, jak te z regularnego menu restauracji.
Źródło: Sofitel Hotels
|