Strona główna » Aktualności hotelarskie ze świata » Naturalne, zdrowe przekąski w hotelowych mini... | Aktualności hotelarskie ze świata
Naturalne, zdrowe przekąski w hotelowych mini barach – I co jeszcze?
|
Coronado Bay Resort San Diego w USA
|
Hotele i kurorty sukcesywnie wyposażają swoje mini bary w zdrowsze alternatywy wobec wysoko-tłuszczowych, wysoko-słodzonych przekąsek.
W będącym własnością Hyatt Hotels Corp., Andaz Wall Street w Nowym Jorku mini bary zaopatrzone są w organiczne batoniki Cliff Bars i warzywne, naturalne chipsy. Tego lata Four Seasons Hotel Austin w Teksasie przetestuje sprzedaż sześciu organicznych, zdrowych i/lub produktów pochodzących od lokalnych wytwórców, m.in. obrane mango, imbirowa herbata i orzechowo-owocowe, bezglutenowe batoniki energetyczne.
Trzy, na cztery zestawy przekąsek znajdujących się w pokojach Loews Hotels zawierają nisko-tłuszczowe składniki, takie jak mieszanka orzechowo-owocowa, owoce nerkowca, płatki śniadaniowe i precle. Mieszanki owocowo-orzechowe i owoce nerkowca sprzedawały się lepiej niż czekoladowe cukierki, a woda Fiji jest najpopularniejszym elementem wyposażenia mini barów w Coronado Bay Resort w San Diego, powiedział Adam Martindale, dyrektor gastronomii w tym kurorcie.
Mini bary były kiedyś w głównej mierze zbiorem wysoko-tłuszczowych, wysoko-słodzonych produktów takich, jak chipsy, ciasteczka, słodzone napoje gazowane i napoje alkoholowe. Mimo, że produktów tych nie zabraknie, to podróżni, a w szczególności turyści biznesowi o napiętym harmonogramie podróży – zauważą zmiany na lepsze w możliwościach wyboru produktów oferowanych w mini barach.
Często podróżujący turyści biznesowi podlegają ryzyku uzależnienia się od niezdrowych nawyków żywieniowych w trakcie odbywanych podróży. Ci, którzy podróżują częściej niż 20 razy w miesiącu, częściej również cierpią na takie schorzenia, jak otyłość i inne choroby związane z niezdrowym odżywianiem, wynika z badania przeprowadzonego przez uniwersytet Columbia – Mailman School of Public Health, na grupie 13,000 pracowników. opublikowanym w maju bieżącego roku.
Hotele z mini barami, w coraz większej liczbie, oferują co najmniej jeden lub więcej zdrowszych opcji przekąskowych, wśród których najbardziej popularne są orzechy, powiedział Matthew Jones, dyrektor operacyjny regionu Zachodniego Wybrzeża w firmie In-Room West, filii In-Room Plus, zaopatrującej mini bary w setkach hoteli w kraju i na całym świecie.
Dywersyfikacja opcji gastronomicznych w mini barach może oznaczać wzrost produktów organicznych, bezglutenowych, bez konserwantów i nisko-kalorycznych, ale również więcej produktów lokalnych i przedmiotów do utrzymywania higieny osobistej takich, jak szczoteczki do zębów czy naturalna pasta do zębów
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |