Strona główna » Aktualności hotelarskie ze świata » Wewnątrz testowej kuchni Marriotta:...

Aktualności hotelarskie ze świata


Wewnątrz testowej kuchni Marriotta: wypróbowywanie koncepcji nowego Bistro w Courtyardzie.


Dodano: 2011-08-10

Drukuj

Wyślij



Courtyard by Marriott nowa koncepcja hotelowego Bistro


Kilkanaście tygodni temu w siedzibie Marriotta odbyło się spotkanie dyrektorów hoteli w celu zapoznania się z Testową Kuchnią Marriotta, w której przygotowuje się, tworzy i testuje dania dla ponad 1,000 restauracji w hotelowym łańcuchu.

W trakcie spotkania jego uczestnicy przekazali swoje opinie odnośnie dań przygotowanych według nowej koncepcji Bistro „Jedz. Pij. Kontaktuj się.”, którą po raz pierwszy zaprezentowano w 2007, i która ma być wprowadzona w życie na całym terytorium Stanów Zjednoczonych w hotelach marki Courtyard, do 2012 roku. W chwili obecnej koncepcję Bistro wprowadziło u siebie 338 hoteli.

Dzisiejszym turystom oferuje się szybkie dania na wynos spopularyzowane przez takie sieci, jak Panera, Atlanta Bread Company, a nawet Starbucks, zamiast poświęcenia chwili czasu na czerpanie radości ze swojego codziennego, składającego się z kilku dań, posiłku. Ponadto, jak zauważyli dyrektorzy, hotelowi goście życzą sobie dostosowywanych indywidualnie opcji, zdrowych składników potrawy, integracji z mediami i możliwości zabrania posiłku na wynos, jeżeli zachodzi taka potrzeba. Aby zaspokoić całodobowe potrzeby komunikacyjne Bistro oferuje możliwość załadowania telefonu komórkowego, bezpłatny Wi-Fi, typowe ustawienia „podów” adresowane do turystów biznesowych, którzy potrzebują szybko cichego miejsca na spotkanie.



W systemie będzie można zamówić potrawy na zimno i na ciepło w porze śniadań i obiadów oraz dodatkowo koktajle wieczorem. Pięć poziomów cen gwarantuje, że typowe danie nie będzie kosztowało więcej niż w przedziale 12-15 dolarów, zapewniając ich dostępność. Sezonowe promocje zapewnią świeżość oferty i dostarczą często podróżującym turystom możliwość różnorodnego wyboru, podczas gdy marki związane z firmami takimi, jak Starbucks, Sam Adams i Stella Artois sprawiają, iż turyści mają poczucie, że wydają swoje pieniądze tylko na nazwy produktów.

Cel? Zatrzymanie turystów w hotelach w porze spożywania posiłków, dostarczając im świeżych potraw odpowiadających ich gustom i zasobności.


Komentarze:

Sieć delikatesów Fauchon otworzy swój pierwszy hotel w Paryżu ...więcej»

Rotana podpisuje umowy na zarządzanie hotelami w Dubaju i Sarajewie ...więcej»

Radisson Blu melduje się w belgijskiej Brugii – Wenecji Północy ...więcej»

Bless Collection Hotels - nowa marka hiszpańskiej Palladium Hotel Group ...więcej»

Radisson Collection wita w swoim portfelu historyczny gruziński obiekt w Tsinandali ...więcej»

Jak perfekcyjnie przygotować łóżko – Konkurs housekeepingu 2011 na słanie łóżek ...więcej»

Szanghaj wita pierwszy hotel kapsułowy ...więcej»

Szwajcarskie szkoły hotelarskie najlepsze na świecie ...więcej»

Nazistowski hotel zamieni się luksusowy hotel ...więcej»

Najdroższy hotel na świecie znajduje się na Seszelach ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji