Strona główna » Aktualności hotelarskie ze świata » St. Regis Mexico City promuje koncepcję kulinarną... | Aktualności hotelarskie ze świata
St. Regis Mexico City promuje koncepcję kulinarną Vongerichtena
|
Danie z menu J&G Grill w St. Regis Mexico City
|
Jean-Georges Vongerichten zadebiutował w St Regis Mexico City koncepcją J & G Grill, ofeującą zarówno elegancję, jak i komfort usług gastronomicznych w tym hotelu
Restauracja dysponuje bogatym wyborem przystawek i dodatków spośród najlepszych recept przygotowanych przez Vongerichtena, a serwowanych w krajowych i międzynarodowych restauracjach na całym świecie. Potrawy są po prostu grillowane wraz ze znaczącym dodatkiem określonych przypraw i specjalnie przygotowywane jako oryginalne kulinarne doświadczenie J & G Grill w St. Regis Mexico City, a Szef Kuchni Maycoll Calderon bierze pod uwagę receptury Vongerichtena wykorzystując jednocześnie świeże lokalne produkty i zwyczaje kulinarne popularne w stolicy Meksyku.
Menu w dużej części opiera się na modyfikacjach oryginalnych przepisów tradycyjnej kuchni meksykańskiej. Znajdują się tam, m.in. takie dania, jak: sałata lodowa z marynowaną cebulą i sosem vinaigrette oraz grillowany nowojorski stek ze smażoną kukurydzą, papryką jalapeno i limonką.
J & G Grill w St. Regis Mexico City charakteryzuje się ciepłym stylem, przypominającym atmosferę J & G Steakhouse i restauracji Market w Bostonie, Vancouver, Waszyngtonie i Scottsdale w Arizonie. Jadalnia główna dysponuje miejscami dla 99 osób, a ponadto znajdują się tam: bar koktajlowy i drugi bar na 22 miejsca oraz zewnętrzny taras na 50 osób.
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |