Strona główna » Aktualności hotelarskie ze świata » Angielski hotel wprowadza oryginalną metodę... | Aktualności hotelarskie ze świata
Angielski hotel wprowadza oryginalną metodę testowania nowego menu
|
Earl of Doncaster Hotel, Anglia
|
Earl of Doncaster Hotel w Doncaster, w Anglii wprowadził w swoim lokalu gastronomicznym Cafe Bar, „Wieczór Testowy”. Raz na miesiąc goście mają szansę na spróbowanie nowych potraw i głosowania na potrawy, które wzbogacą zestaw nowego menu.
Za 15 funtów na osobę, goście otrzymują trzydaniowy posiłek przygotowany przez szefa kuchni Paula Thompsona, uzupełniony lampką wina. Haczykiem jest jednak to, że nie wiedzą wcześniej, jakie potrawy zostaną im podane.
"W Earl of Doncaster, chcemy po prostu urozmaicać doświadczenie kulinarne na bazie rzeczywistych, indywidualnych preferencji naszych gości" wyjaśnił dyrektor hotelu Fraser Wolstencroft.
"Umożliwienie klientom restauracji spróbowania nowych potraw i podjęcia ostatecznej decyzji, co do tego, co znajdzie się w nowym menu jest doskonałym sposobem zrealizowania naszego celu. A poza tym, to klienci decydują czy będą u nas jadali, jest więc oczywistością, że powinni brać udział w ustalaniu restauracyjnego menu".
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |