Strona główna » Aktualności hotelarskie ze świata » Nowy flagowy obiekt sieci Four Seasons w Toronto | Aktualności hotelarskie ze świata
Nowy flagowy obiekt sieci Four Seasons w Toronto
|
Cafe Boulud w Four Seasons Hotel Toronto, Kanada
|
Four Seasons Hotels & Resorts otworzył swój najnowszy flagowy obiekt Four Seasons Hotel Toronto. Obiekt, znajdujący się w dzielnicy handlowej Yorkville, może się pochwalić wnętrzami zaprojektowanymi przez Yabu Pushelberga. Hotel składa się z dwóch wież sprzężonych łącznikiem prowadzącym również do trzeciego budynku przeznaczonego na funkcje imprezowe.
Four Seasons Hotel Toronto oferuje 259 pokoi, w tym 42 apartamenty z interaktywnymi tabletami, inteligentnymi urządzeniami do kontroli temperatury, cyfrowymi, marmurowymi łazienkami z telewizorami ukrytymi wewnątrz luster. Nowoczesne pokoje urządzone są w tonacjach złota i srebra. Hotelowy wystrój charakteryzuje się bogactwem dopasowanych elementów z drewna i kamienia oraz czeskim system oświetleniowym, który inteligentnie zmienia oświetlenie z dziennego na nocne.
Oprócz pokoi, hotel oferuje 210 firmowych prywatnych rezydencji, których wystrój zaprojektowany został przez firmę Brian Gluckstein Design Planning. U wejścia do hotelu znajduje się ogród różany zaprojektowany przez Claude'a Cormiera z charakterystyczną, czteropiętrową fontanną.
Spa i centrum fitness, zajmujące powierzchnię 2700 m2 na dwóch piętrach, wyposażone są w sprzęt fitness, studio jogi, podgrzewany basen relaksacyjny z sąsiadującymi z nim biczami wodnymi, apartamenty spa przeznaczone na zabiegi dla dwóch osób jednocześnie oraz lokale kosmetyczne i fryzjerskie.
Cafe Boulud serwuje śródziemnomorskie menu w otoczeniu, które jest dziełem firmy Rosalie Designs Wise i jest otwarta w porze śniadania, lunchu i kolacji. W sąsiednim barze hotelowi goście mogą zamówić koktajle i specyficzne gatunki piwa, które podawane są także na sezonowym tarasie, wyposażonym w okna o gabarytach od podłogi do sufitu.
Źródło: Four Seasons Hotels & Resorts.
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |