Strona główna » Aktualności hotelarskie ze świata » Bosphorale uhonorowany tytułem Deser Roku 2013...

Aktualności hotelarskie ze świata


Bosphorale uhonorowany tytułem Deser Roku 2013 sieci Kempinski


Dodano: 2013-03-08

Drukuj

Wyślij



Bosphorale Deserem Roku 2013 w sieci Kempinski


Wbrew powszechnemu przekonaniu, że „gdzie kucharek sześć, tam nie ma co jeść” - czasami wielu kucharzy w kuchni może wzmocnić kreatywność i skutkować niesamowitą potrawą, taką jak - Bosphorale.

Wybrany z 51 receptur przygotowanych przez 51 szefów kuchni cukierniczych, a następnie oceniany przez 80 szefów działów gastronomicznych w trakcie degustacji anonimowych produktów, konkurs Deser Roku 2013 uosabia motto firmy Kempinski: wszystko polega na jedzeniu i napojach, talencie, innowacji, tradycji tworzenia i wspólnym podejmowaniu wysiłków. Bosphorale, to coś więcej niż tort - reprezentuje dążenie Kempinskiego do perfekcji i objęcia wiodącej roli w zakresie gastronomii.

Aby wybrać Deser Roku 2013 sieci Kempinski, cukiernicy zostali poproszeni do przygotowania oryginalnej receptury w oparciu o nakreślone wytyczne: kluczowym składnikiem musiała być czekolada, deser miał być zaprezentowany zarówno w formie samodzielnego ciastka, ale nie mógł to być suflet, deser à la minute lub lody. Preselekcja pięciu deserów została dokonana przez kucharzy wybranych przez biuro korporacyjne Kempinskiego. Aby zachować obiektywizm, nikt nie wiedział, skąd pochodzą poszczególne produkty.



Finał odbył się w Kempinski Grand Hotel des Bains St Moritz podczas organizowanego przez sieć Europejskiego Szczytu Smakoszy; 80 szefów kuchni, dyrektorów pionów gastronomicznych i sommelierów oddało swój głos na Bosphorale, po anonimowej degustacji. Deser został stworzony przez Szefa Kuchni i Mistrza Czekoladowego Williama McCarricka z Çırağan Palace Kempinski Istanbul.

Bosphorale jest drugim Deserem Roku, po Lady In Red 2012 i będzie dostępny przez cały rok we wszystkich hotelach grupy Kempinski. Konkurs jest częścią celu firmy Kempinski, aby stać się bardziej znaną z działalności gastronomicznej, wracając do swoich korzeni restauratorskich, z czasów powstania firmy w 1897 roku.


Źródło: Kempinski Hotels


Komentarze:

Sieć delikatesów Fauchon otworzy swój pierwszy hotel w Paryżu ...więcej»

Rotana podpisuje umowy na zarządzanie hotelami w Dubaju i Sarajewie ...więcej»

Radisson Blu melduje się w belgijskiej Brugii – Wenecji Północy ...więcej»

Bless Collection Hotels - nowa marka hiszpańskiej Palladium Hotel Group ...więcej»

Radisson Collection wita w swoim portfelu historyczny gruziński obiekt w Tsinandali ...więcej»

Jak perfekcyjnie przygotować łóżko – Konkurs housekeepingu 2011 na słanie łóżek ...więcej»

Szanghaj wita pierwszy hotel kapsułowy ...więcej»

Szwajcarskie szkoły hotelarskie najlepsze na świecie ...więcej»

Nazistowski hotel zamieni się luksusowy hotel ...więcej»

Najdroższy hotel na świecie znajduje się na Seszelach ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji