Strona główna » Aktualności hotelarskie ze świata » Le Royal Monceau, Raffles Paris zdobywa pierwsze... | Aktualności hotelarskie ze świata
Le Royal Monceau, Raffles Paris zdobywa pierwsze gwiazdki Michelina
|
Restauracja Il Carpaccio w Le Royal Monceau, Raffles Paris
|
Dwa lata po ponownym otwarciu, Le Royal Monceau Raffles Paris został wyróżniony pierwszymi dwiema gwiazdkami Michelina: jedna przyznana została francuskiej restauracji La Cuisine, druga dla restauracji włoskiej Il Carpaccio - jedynej włoskiej restauracji w Paryżu, legitymującej się gwiazdką Michelina.
"Te dwie gwiazdki są w pełni zasługą szefa kuchni Laurenta André i jego zespołu," powiedział Omer Acar, dyrektor naczelny, Le Royal Monceau Raffles Paris. "Nie posiadaliśmy się z dumy, kiedy dowiedzieliśmy się o tej wspaniałej nowinie. Determinacja w obu kuchniach jest niewątpliwie integralną częścią osiągniętego sukcesu i to uznanie dla efektów ich pracy jest świadectwem pasji i zaangażowania obu zespołów."
Oprócz Laurenta André, sukces ten świętują: Gabriel Grapin, szef kuchni restauracji La Cuisine, Roberto Rispoli, szef kuchni restauracji Il Carpaccio, szef sommelierów Manuel Peyrondet (najlepszy francuski sommelier 2008 roku i najlepszy profesjonalista Francji - Meilleur ouvrier de France 2011) oraz Pierre Hermé, uznany przez Vogue jako "cukierniczy Picasso".
La Cuisine proponuje współczesne podejście do tradycyjnej kuchni francuskiej. Przewodnik Michelina twierdzi, że La Cuisine "odkrywa klasyczny repertuar francuskiej kuchni poprzez doskonałe smaki i umiejętne przygotowywanie potraw przez kucharzy”.
Il Carpaccio oferuje swoim gościom bardzo osobistą interpretację kuchni włoskiej, przy stałej inspiracji czerpanej z tradycyjnych receptur rodzinnych, które zostały stworzone przez całe pokolenia włoskich kucharzy. Opierając się na ich dziedzictwie, jedzenie Roberto Rispoliego prezentuje pełnię świeżych smaków włoskich regionalnych produktów.
Źródło: Raffles Hotels & Resorts
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |