Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Hotelowa gastronomia staje w szranki konkursu na... | Aktualności hotelarskie z kraju
Hotelowa gastronomia staje w szranki konkursu na V Festiwalu Ryb Bałtyckich
|
Restauracja w Hotelu Semator w Dźwirzynie (fot. holidaycheck.pl)
|
Wśród ekip zgłoszonych do konkursu na przygotowanie potraw z ryb, który będzie rozegrany w trakcie V Festiwalu Ryb Bałtyckich w Dźwirzynie wezmą udział zespoły reprezentujące również restauracje z obiektów hotelowych – donosi Poradnik Restauratora.com.pl
Impreza odbędzie się w dniach od 22 do 24 marca 2013 roku w czterogwiazdkowym hotelu Senator w Dźwirzynie. Organizatorem Festiwalu Ryb Bałtyckich jest Stowarzyszenie Polskich Kucharzy i Cukierników Region Zachodniopomorski.
W trakcie spotkania rozgrywany będzie konkurs kulinarny, którego uczestnikami będą restauracje i hotele z całej Polski. Głównym zadaniem, z którym zmierzyć będą się musieli kucharze, jest przygotowanie potrawy z troci wędrownej. Uczestnicy konkursu będą mieli do przygotowania 7 porcji dania głównego w czasie 60 minut.
Swój udział w imprezie potwierdzili:
Lisewski Dwór, City Park Poznań, Hotel Pałac Jugowice, DCC Rakietowa Wrocław - Dynamic Congress Center Sp z o.o. Hotel Hilton Gdańsk, Restauracja Endorfina Warszawa Restauracja Marina Wrocław i Pałac Rymań.
Źródło: Poradnik Restrauratora.com.pl – 18.03.2013
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |