Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Złap się na haczyk nowych smaków w Qubus Hotel

Aktualności hotelarskie z kraju


Złap się na haczyk nowych smaków w Qubus Hotel


Dodano: 2013-03-27

Drukuj

Wyślij


Od 27 marca Qubus Hotel zaprasza do swoich restauracji na nowe, lekkie, wiosenne propozycje potraw. Smakosze znajdą w menu zarówno delikatne ryby, jak i zdrowe sałaty.

Swoją ucztę Goście rozpocząć mogą od oryginalnych przystawek takich jak duet sałat z grillowanym kurczakiem i krewetkami, w słodko-kwaśnym sosie pomarańczowym, czy od sytych zup np. tradycyjnego polskiego żurku z jajkiem.



- Nowe menu jest przede wszystkim oparte na wysokiej jakości, zdrowych składnikach. W wielu potrawach wykorzystujemy świeży imbir, który oprócz walorów smakowych wpływa pozytywnie na metabolizm. Dodatkowo proponujemy delikatne ryby, które z kolei są idealne dla osób dbających o wagę i tych, którzy zwracają szczególną uwagę na zdrowe odżywianie się. Poprzez naszą kuchnię staramy się też promować polskie tradycje, dlatego podajemy gnocchi ze szlachetnymi borowikami, czy pieczone udo kacze na winnej czerwonej kapuście z rumianymi kopytkami. To właśnie aromatyczne kacze mięso cieszyło się w okresie jesiennym największym zainteresowaniem wśród naszych Gości - mówi Mariusz Tkaczyk Specjalista ds. Gastronomii w sieci Qubus Hotel - Komponując wiosenne propozycje staraliśmy się również wykorzystać bogactwo, jakie o tej porze roku daje nam natura. W naszych daniach można zatem znaleźć pełne witamin nowalijki takie, jak młode marchewki, koperek, czy świeże i naturalne sałaty - dodaje Mariusz Tkaczyk.

Wiosenna karta obfituje w smaczne ryby. Można zatem spróbować pstrąga pieczonego w pergaminie marynowanego w białym winie, faszerowanego koprem włoskim i młodymi ziemniakami, czy polędwicy z dorsza na salsie pomidorowej ze świeżym imbirem i nutą sosu sojowego oraz z pasmami dojrzewającej szynki. Wielbiciele łososia będą mogli wybierać pomiędzy pieczonym filetem, podanym w bulionie na cytrynowej trawie, a włoskim tagliatelle z łososiem, świeżym szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem pleśniowym, w aksamitnym sosie śmietanowym. Natomiast osoby preferujące syte mięsa mogą skosztować soczystej grillowanej jagnięciny serwowanej z aromatyczną oliwą czosnkowo-ziołową i kawałkami sera Feta. Dla smakoszy steków Szefowie Kuchni Qubus Hotel przygotowali marynowaną polędwicę wołową, podaną z sosem pieprzowym, z sera pleśniowego lub borowikowym.

- Wiosenne propozycje są wynikiem pracy naszych najlepszych Szefów Kuchni. Ich doświadczenie oraz niezwykły kunszt kucharski gwarantuje naszym Gościom potrawy bardzo wysokiej jakości, przygotowane ze świeżych i naturalnych składników - podsumowuje Mariusz Tkaczyk.

Oprócz sytych dań w menu znajdują się również słodkie desery. Tym razem sieć postanowiła wprowadzić wyjątkowe, świeżo pieczone ciasta w postaci tarty śliwkowo migdałowej, czy czekoladowych babeczek z karmelowym nadzieniem rozpływającym się wewnątrz kruchego muffina.        
Uzupełnieniem dań w karcie wiosennej są wyselekcjonowane wina, które odpowiednio dobrane podkreślą smak każdej potrawy. Zacząć można od białych, lekkich win o aromatach słodkich owoców i wyrazistej kwaskowatości lub z nutami korzenno-ziołowymi, a zakończyć na czerwonych o aromacie czarnej porzeczki.

Źródło: Qubus Hotel Management - 27.03.2013


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji