Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Szef kuchni Hotelu Zieliński w Szczecinku... | Aktualności hotelarskie z kraju
Szef kuchni Hotelu Zieliński w Szczecinku nagrodzony
|
Paweł Kubera - szef kuchni Hoteli Zieliński ze Szczecinka (fot. gawex.pl)
|
Paweł Kubera – szef kuchni szczecineckiego Hotelu Zieliński został laureatem konkursu kulinarnego – VIII Festiwalu Kuchni Greckiej – czytamy w portalu Głos Koszaliński
Festiwal Kuchni Greckiej odbywał się w trakcie pierwszego dnia (20.03.2013) Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro w Warszawie. Festiwal jest cykliczną imprezą mającą na celu propagowanie w Polsce tradycyjnej kuchni greckiej, oryginalnych, regionalnych receptur i produktów zarówno wśród hotelarzy, restauratorów, szefów kuchni i kucharzy, jak i wśród konsumentów.
Paweł Kubera oprócz wielu atrakcyjnych nagród otrzymał tygodniowy wyjazd dla dwóch osób do Grecji ufundowany przez Hellas Travel, nominację do półfinału Kulinarnego Pucharu Polski oraz wspaniały sprzęt od firmy Kenwood. Grecki Chef’s Club reprezentowany przez Miltosa Karoubasa oficjalnie zaprosił Kuberę na Kongres WACX 2014 do Norwegii.
Dodać trzeba również, że trzecią nagrodę w konkursie wywalczył także reprezentant hotelu. Był nim Michał Kuduk z Hotelu Grand Sal z Wieliczki.
Zwycięska potrawa to: polędwiczki jagnięce w kruszonce ziołowo-serowej, w asyście sponatopita i faszerowanego liścia winogrona z musem z pieczonej papryki i czosnku.
Źródło: GK24.pl – 21.03.2013
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |