Właściciele restauracji Club Shuma i kompleksu wypoczynkowego w Dąbrowie Górniczej przy ul. Żeglarskiej zamierzają wybudować hotel. Ma to być obiekt przygotowany na przyjęcie ok. 100 gości w pokojach dwuosobowych. W planach są również apartamenty z tarasami, z których będzie się rozciągał widok na jezioro. Planowane są przeszklone sale konferencyjne oraz salka restauracyjna.
Właściciele restauracji, Jacek i Małgorzata Latos, chcieliby postawić hotel jak najszybciej, w tym celu do swojego projektu poszukują zewnętrznego inwestora. Prowadzona przez nich restauracja Club Shuma to lokal o wystroju przypominającym pokład ekskluzywnego, starego żaglowca. Sala restauracyjna może pomieścić 150 gości, kolejne 100 znajdzie miejsce na antresoli, a w sali konferencyjnej jest miejsce dla 30 osób. Do dyspozycji klientów jest też olbrzymi taras, molo, plaża i zalesione tereny ośrodka. Właściciele oferują również noclegi - w głównej części budynku restauracyjnego oraz w domkach – łącznie 70 miejsc noclegowych. W ofercie jest ponadto organizacja imprez rodzinnych i pracowniczych oraz usługi cateringowe.
Źródło: serwis Horecanet – 6.06.2007 r.
|