Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Hotele Vienna International w finałowej dwunastce...

Aktualności hotelarskie z kraju


Hotele Vienna International w finałowej dwunastce Wine & Food Noble Night


Dodano: 2013-06-13

Drukuj

Wyślij



Mirosław Jabłoński, szef kuchni w andel's Hotel Łódź


Restauracja Sunlight angelo Hotel Katowice oraz Delight andel’s Hotel Łódź zakwalifikowały się do finału prestiżowego festiwalu wyrafinowanej kuchni i wina Wine & Food Noble Night. 21 września Piotr Nadolski oraz Mirosław Jabłoński ze swoimi zespołami zadbają o podniebienia profesjonalnego jury i smakoszy.
 
21 września 2013 r. katowicka Restauracja Sunlight i łódzka Restauracja Delight zaserwują swoje najlepsze specjały ponad tysiącu uczestnikom wykwintnej kolacji Wine & Food Noble Night. Restauracje hotelowe należące do sieci Vienna International Hotels & Resorts staną w szranki z 10 innymi finalistami konkursu. Wine & Food Noble Night to bowiem nie tylko uczta kulinarna, ale również prestiżowy konkurs kulinarny, w którym potrawy oceniane są przez profesjonalne jury i koneserów dobrego jedzenia w 3 kategoriach: przystawka, danie główne i deser.


 
Udział w renomowanym konkursie Wine & Food Noble Night to przede wszystkim wyróżnienie, ale i wyzwanie - logistyczne i kulinarne. Wierzymy w wygraną, ale nie będzie łatwo zachwycić wyrafinowane gusta gości wobec tak zacnej konkurencji.” – podkreśla Piotr Nadolski, szef kuchni angelo Hotel Katowice.

Mirosław Jabłoński z andel’s Hotel Łódź również jest pewny swojego kulinarnego mistrzostwa, jednakże zauważa: „Konkurs jest też testem dla mnie i dla mojego zespołu. Już samo przygotowanie setek dań „na żywo” w niecodziennych warunkach z zachowaniem ich najlepszej jakości i kompozycji świadczy o kunszcie i sprawności kucharzy i ich zespołów.     

Wine & Food Noble Night 2013 to piąta edycja największego i najbardziej prestiżowego wydarzenia tego typu w Polsce. 12 restauracji, które zaprezentują się podczas finałowej kolacji, zostało wybranych przez specjalnie powołaną komisję. Oceniała ona restauracje pod kątem jakości obsługi, serwowanego menu, jakości kuchni i atmosfery lokalu. Jednak najlepsze restauracje zostaną wyłonione przez ekspertów kulinarnych i smakoszy wyrafinowanej kuchni 21 września 2013 r.
 
Źródło: Vienna International Hotels & Resorts - 12.06.2013


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji