Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Osiem drużyn zakwalifikowało się do finału... | Aktualności hotelarskie z kraju
Osiem drużyn zakwalifikowało się do finału konkursu kulinarnego Primerba Cup 2013
|
Półfinał Primerba Cup w Poznaniu (fot. wirtualnepniewy.pl)
|
Półfinał konkursu Primerba Cup 2013 odbył się 18 czerwca 2013 w Centrum Kulinarnym Unilever Food Solutions w Poznaniu. W imprezie wzięło udział 16 zespołów kucharskich, z których osiem zakwalifikowało się do finału konkursu, który odbędzie się jesienią – informuje portal Poradnik Restauratora.pl
Jest to już 8 edycja konkursu, którego pomysłodawcą i organizatorem jest Unilever Food Solutions. Konkurs jest skierowany do zawodowych kucharzy, profesjonalistów uprawiających ten zawód na terenie Polski. Startują w nim drużyny dwuosobowe, złożone z szefa oraz kucharza pomocnika.
W jury półfinałowego konkursu znaleźli się przedstawiciele i szefowie kuchni następujących firm: Hotel Hołubowski w Pile, Hotel Leda w Kołobrzegu, Holiday Inn Bydgoszcz, marki Knorr na kraje Bałtyckie i Polskę, R&D Unilever Poznań i Platinum Palace Residence Poznań. Na przygotowanie dania konkursowego, złożonego z przystawki ciepłej i dania głównego z użyciem produktu Primerba Knorr, każdy zespół miał 1 godzinę i 45 minut.
Ostatecznie do finału zakwalifikowało się osiem zespołów reprezentujących firmy: Restauracja Monidło w Poznaniu, Hotel Grand Sal w Wieliczce, Restauracja Amber Room w Warszawie, IBB Andersia Hotel w Poznaniu, Hotel Verde Montana w Kudowie Zdrój, Restauracja Leonardo w Pniewach, Hotel Zieliński w Szczecinku i Hotel Andel's w Łodzi.
Dziewiąte miejsce w finale otrzymała przedstawicielka Zespołu Szkół w Bolechowie, oddział Murowana Goślina, która wygrała konkurs Młody Kreator Sztuki Kulinarnej.
Finał konkursu Primerba Cup 2013 odbędzie się 23 września podczas Międzynarodowych Targów Gastronomii Polagra Gastro.
Źródło: Poradnik Restauratora.com.pl – 20.06.2013
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |