Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Rzeszów: Kolejna impreza z cyklu „Kuchnie... | Aktualności hotelarskie z kraju
Rzeszów: Kolejna impreza z cyklu „Kuchnie Regionów” w hotelu Bristol
|
Hotel Bristol Tradition & Luxury w Rzeszowie (fot. bristol-rzeszow.pl)
|
Odbywające się co miesiąc cykliczne imprezy pod wspólnym hasłem „Kuchnie Regionów” zapraszają tym razem na spotkanie poświęcone kuchni podkarpackiej. Gospodarzem wydarzenia będzie hotel Bristol Tradition & Luxury w Rzeszowie – informuje Gospodarka Podkarpacka.pl
Restauracja Wesele mieszcząca się w rzeszowskim hotelu Bristol Tradition & Luxury (Rynek 20-23), będzie miała zaszczyt zaprezentować w najbliższy piątek (5 lipca 2013) wieczór z muzyką i kuchnią poświęcony sztuce kulinarnej pochodzącej z obszaru obecnego województwa podkarpackiego.
O bogactwie i różnorodności kuchni znajdujących się na tym terenie decyduje rozmaitość grup etnicznych zamieszkujących województwo podkarpackie.
Wyzwaniom związanym z zadaniem zaprezentowania przekroju kulinarnego tego regionu postara się sprostać szef hotelowej kuchni Arkadiusz Wejer. W trakcie wieczoru podane zostaną między innymi: żur podkarpacki z wędzonką, białą kiełbasą i suszonymi grzybami, proziaki ze swojskim masłem, pierogi z kaszą gryczaną i boczkiem z sosem kurkowym, comber z zająca w śmietanowym sosie, hreczanyki z podgrzybkami, gulasz z jelenia i szałwii oraz pstrąg bieszczadzki z patelni.
Na samo wspomnienie pozostałych propozycji imprezowego menu po prostu cieknie ślinka. Nie może inaczej być kiedy słyszy się np. o takich potrawach, jak: pstrąg wędzony z ziołowym bundzem i kurkami marynowanymi, wędzone szynki podkarpackie z galaretką borówkową, regionalne pasztety podawane z sosem chrzanowym i suszoną żurawiną, zielone sałaty z grillowanym oscypkiem i dipami smakowymi, a ponadto tradycyjne pieczywo, marynaty, ogórki małosolne i smalec z jabłkiem.
Źródło: Gospodarka Podkarpacka.pl
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |