Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » 12 restauracji w finale konkursu Wine & Food... | Aktualności hotelarskie z kraju
12 restauracji w finale konkursu Wine & Food Noble Night
|
Restauracja Aruana - Hotel Narvil w Serocku (fot. gazeta.pl)
|
21 września odbędzie się kolejny konkurs kulinarny Wine & Food Noble Night. Weźmie w nim udział 12 restauracji wybranych z wielu lokali aspirujących do laurów tej prestiżowej imprezy – czytamy w portalu Gazeta.pl
Zespoły pod wodzą szefów kuchni poszczególnych restauracji walczyć będą o najlepsze: przystawkę, danie główne i deser. Wśród zgłoszonych lokali znajdują się oczywiście restauracje działające w ramach znanych hoteli. Oto i one:
Aruana, Serock – hotel Narvil Conference & Spa Otwarta w czerwcu 2012 r. restauracja, zachęca harmonią kontrastów: czerni i bieli. Swoją nazwę zapożyczyła od nazwy ryby Aruany, którą można zobaczyć w restauracyjnym akwarium. Menu restauracji oparte jest na polskich tradycjach w autorskim wydaniu
Delight, Łódź – andel’s Hotel Delight działa od maja 2009 r. w zrewitalizowanym budynku przędzalni Izraela Poznańskiego w Łodzi. Jej wystrój zwraca uwagę ekspresyjnymi kolorami, feerią świateł i czystymi formami. Menu oparte jest na kuchni fusion i świeżych polskich produktach, szczególnie sezonowych
Magnifica, Kraków - Farmona Hotel Business & SPA Restauracja mieści się w wysmakowanych przestrzeniach oferując lekkie, zdrowe dania kuchni "wellness". W menu znajdują się głównie ryby, owoce morza i dania kuchni śródziemnomorskiej.
Mare Monti, Zakopane - Nosalowy Dwór Resort &Spa Mare Monti kojarzy się z regionem śródziemnomorskim w kontraście do surowego, górskiego klimatu. Oferta kuchni śródziemnomorskiej wzbogacona jest oryginalną kartą win.
Pod Różą, Kraków – Hotel Pod Różą Lokal usytuowany jest w budynku z XVII wieku, w którym zatrzymywali się znamienici i wpływowi goście, w najstarszym hotelu w Krakowie. Menu jest inspirowane trendami kuchni światowej.
Sunlight, Katowice – angelo Hotel Restauracja pojawiła się w marcu 2010 r. Sunlight specjalizuje się w przygotowywaniu wysokoenergetycznego menu dla sportowców z menu inspirowanym różnymi regionami kulinarnymi, polskimi, jak i śródziemnomorskimi i orientalnymi.
Weranda, Bydgoszcz – hotel Bohema Weranda mieści się w odrestaurowanej kamienicy z 1887 roku. Menu zmienia się wraz z porami roku. Potrawy pochodzą zarówno z odległych zakątków świata, jak i z kuchni regionalnych.
Źródło: Gazeta.pl – 17.07.2013
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |