Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Pracownicy hotelu z Radomska najlepsi w podawaniu... | Aktualności hotelarskie z kraju
Pracownicy hotelu z Radomska najlepsi w podawaniu baraniny
|
Izabela Sowińska i Piotr Kacperek (fot. naszemiasto.pl)
|
Laureatami tegorocznych Międzynarodowych Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny zostali pracownicy Hotelu Ted z Radomska – Izabela Sowińska i Piotr Kacperek – informuje portal Nasze Miasto.pl
10 sierpnia 2013 roku w Karczmie Góralskiej w Ustroniu odbyły się kolejne, ósme już Międzynarodowe Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny, które były jednym z punktów corocznych obchodów Święta Baraniny.
Głównymi organizatorami mistrzostw i całej imprezy byli Leszek Makulski, Szef Biura Zarządu Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni i Jan Sztefek, przywódca Gromady Górali na Śląsku Cieszyńskim.
Konkursowe zmagania kucharzy okraszone były wydarzeniami znajdującymi się w programie święta folkloru i kultury pasterskiej odbywających się równolegle z zawodami kulinarnymi. Swoje umiejętności pokazały między innymi zespoły: Torka Kaza Nędzy Urbasia, grupa śpiewacza Gronie z Wisły, kapela Zwyrtni z Trójwsi i Zbyszek Wałach z zespołem Wałasi.
Oprócz propozycji rozrywkowych można było wziąć udział w dyskusji o sytuacji owczarstwa i mięsa baraniego i jagnięcego.
W konkursie podawania baraniny zwyciężyli: 1. Piotr Kacperek i Izabela Sowińska - Hotel Ted Radomsko 2. Katarzyna Rogowska i Izabela Zemła - Restauracja Akolada 3. Marta Czyż i Dominik Witkoś - „Dwór Skibówki” Ustroń
Źródło: Nasze Miasto.pl – 27.08.2013
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |