Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Ruszył browar w rzeszowskim hotelu Bristol... | Aktualności hotelarskie z kraju
Ruszył browar w rzeszowskim hotelu Bristol Tradition & Luxury
|
Stary Browar Rzeszowski w hotel Bristol w Rzeszowie (fot. gazeta.pl)
|
W sobotę 7 września 2013 roku otwarto Stary Browar Rzeszowski, który rezydować będzie w luksusowym, pięciogwiazdkowym hotelu Bristol Tradition & Luxury w Rzeszowie. Oprócz produkcji specjalnych gatunków piwa do dyspozycji gości uruchomiony zostanie lokal, w którym spragnieni będą mogli skosztować różnego rodzaju potraw i specjałów rzeszowskiego browaru – czytamy w Gazecie.pl
Za produkcję i jakość piwa odpowiedzialny jest Jacek Michna, Mistrz Polski Piwowarów Domowych, wspólnie ze swoim pomocnikiem Aleksandrem Helmanem.
Browar będzie oferował pięć gatunków: pils (tradycyjne jasne piwo o lekko gorzkim smaku), marcowe zwane też lager (odmiana pilznera posiadająca delikatniejszy smak), pszeniczne (mocno gazowane o intensywnym zapachu); pale ale (w rodzaju piw brytyjskich z małą ilością piany) oraz ciemne - dość mocne, z wyczuwalną goryczką, mocno nachmielone.
Ważnym elementem powiązanym z konsumpcją piwa będą serwowane do niego potrawy. Goście będą mogli spróbować między innymi: produkowanego na miejscu pieczywa podawanego do żurku czy bigosu, szaszłyku z przyprawami podawanego na drewnianym podeście, pierogów z wody opieczonych na patelni lub w piecu, a także kaczki, golonki lub białej kiełbasy własnej produkcji. Pieczę nad przygotowaniem potraw sprawował będzie Arkadiusz Wejer.
Lokal konsumpcyjny wyposażony będzie w długie, tradycyjne ławy, ale także zakątki z mniejszymi stolikami, czy z umieszczoną w głębi częścią kawiarnianą, z której będzie wyjście na zewnętrzny taras.
Źródło: Gazeta.pl – 07.09.2013
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |