Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Gdyńska restauracja Tłusta Kaczka z sukcesami w...

Aktualności hotelarskie z kraju


Gdyńska restauracja Tłusta Kaczka z sukcesami w Wine & Food Noble Night


Dodano: 2013-09-25

Drukuj

Wyślij



Gala Wine & Food Noble Night w Warszawie (fot. trojmiasto.pl)


W konkursie kulinarnym Wine & Food Noble Night, którego finał odbył się na warszawskim Torze Wyścigów Konnych w sobotę, 21 września, wśród 12 restauracji znalazły się dwie reprezentujące Trójmiasto. Były nimi: Restauracja Tłusta Kaczka z Gdyni i White House Restaurant & Lounge z Sopotu – donosi portal Trójmiasto.pl

W konkursie wzięły udział następujące restauracje:

Aqua Marina (Ostróda, szef kuchni: Jacek Stępkowski),
Aruana (Serock, szefowie kuchni: Adam Kotomski , Witek Iwański),
Casa Pablo (Warszawa, szef kuchni: Gonzalo de Salas Smith),
Delight (Łódź, szef kuchni: Mirosław Jabłoński),
Kryształowa (Katowice, szef kuchni: Adam Naziębło),
Mare Monti (Zakopane, szef kuchni: Castello Longobardi),
Pod Różą (Kraków, szef kuchni: Radosaw Marcińczyk),
Smaki Warszawy (Warszawa, szef kuchni: Ben Ashlin),
Sunlight (Katowice, szef kuchni: Piotr Nadolski),
Tłusta Kaczka (Gdynia, szef kuchni: Tomasz Mrozik),
Weranda (Bydgoszcz, szef kuchni: Robert Jarych),
White House Restaurant & Lounge (Sopot, szef kuchni: Mariusz Pieterwas).



Finałowe dania przygotowane przez szefów kuchni konkurujących restauracji oceniało jury w składzie: Adam Woźniak, szef kuchni restauracji Mercato w Gdańsku. Pozostali członkowie to: Paweł Oszczyk - szef kuchni w La Rotisesserie (hotel Le Regina w Warszawie), Constant-Michel Labarre - prezes Academy Bocuse d'Or Poland, Kurt Scheller - mistrz kuchni, prowadzący obecnie autorską Akademię Kulinarną, Adam Chrząstowski - szef kuchni restauracji w hotelu Ancora w Krakowie, Jerzy Pasikowski - Prezes Fundacji Klub Szefów Kuchni.

Decyzją tegoż jury pierwsze miejsce we wszystkich trzech kategoriach (przystawka, danie główne i deser) zdobył Witek Iwański z restauracji Aruana w Serocku. Drugie miejsca w kategoriach danie główne i deser oraz trzecie w kategorii przystawka zdobył natomiast Tomasz Mrozik, szef restauracji Tłusta Kaczka w Gdyni.


Źródło: Trójmiasto.pl – 23.09.2013


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji