Strona główna » Aktualności hotelarskie ze świata » Gastronomiczne ciężarówki Four Seasons wyruszyły...

Aktualności hotelarskie ze świata


Gastronomiczne ciężarówki Four Seasons wyruszyły w trasę


Dodano: 2013-10-01

Drukuj

Wyślij



Ciężarówka gastronomiczna firmy Four Seasons


Pierwsza oficjalna Ciężarówka Gastronomiczna Four Seasons, wyekwipowana i przygotowana do podróży z inicjatywy firmy Four Seasons Hotels and Resorts z siedzibą w Toronto w Kanadzie, wyruszyła w swą inauguracyjną trasę 16 września 2013 r. Długość jej  trasy wyniesie ponad 1000 mil (1609 km). Ciężarówka zatrzyma się w ośmiu miejscach w trzech stanach. Przystanki będą miały między innymi miejsce w Palo Alto, w Kalifornii i w Santa Fe, w Nowym Meksyku.

Celem zorganizowanej przez Four Seasons trasy jest wykorzystanie przez szefów kuchni tej firmy nowej, mobilnej sceny kulinarnej, zbliżającej propozycje Four Seasons  członkom lokalnych społeczności.

"Chcemy, aby nasi szefowie kuchni zaangażowali się w istotny dla nas projekt, a ciężarówka gastronomiczna znakomicie nadaje się do tej roli", powiedział Guy Rigby, wiceprezes ds. gastronomii na teren obu Ameryk, w Four Seasons. "Będzie to nowe zabawne doświadczenie, nieoczekiwane i wspierające postrzeganie Four Seasons w odmienny od innych hotelarzy sposób."



Obiekty Four Seasons w każdej z lokalizacji zaplanowanych na trasie gościć będą u siebie tę nietypową ciężarówkę. Jej pobyt w każdej z nich trwał będzie przez tydzień, a obiekt będący gospodarzem miejsca zorganizuje szereg imprez, w trakcie których oferowane również będzie mobilne menu inspirowane tradycjami kulinarnymi tych miejsc. Imprezy będą organizowane w różnych formach. Np. w postaci przenośnych przyjęć kulinarnych odbywających się na parkingach lub zawodów kulinarnych nastawionych na przygotowywanie dań kuchni regionalnych.

Po zakończeniu trasy, część dochodów zostanie przekazana na organizację charytatywną Chefs to End Hunger (Szefowie Kuchni w Walce z Głodem), która współpracuje z amerykańskimi hotelami, restauracjami i innymi lokalami branży gastronomicznej, upłynniając nadmiar żywności dla potrzebujących.


Źródło: Four Seasons Hotels & Resorts


Komentarze:

Sieć delikatesów Fauchon otworzy swój pierwszy hotel w Paryżu ...więcej»

Rotana podpisuje umowy na zarządzanie hotelami w Dubaju i Sarajewie ...więcej»

Radisson Blu melduje się w belgijskiej Brugii – Wenecji Północy ...więcej»

Bless Collection Hotels - nowa marka hiszpańskiej Palladium Hotel Group ...więcej»

Radisson Collection wita w swoim portfelu historyczny gruziński obiekt w Tsinandali ...więcej»

Jak perfekcyjnie przygotować łóżko – Konkurs housekeepingu 2011 na słanie łóżek ...więcej»

Szanghaj wita pierwszy hotel kapsułowy ...więcej»

Szwajcarskie szkoły hotelarskie najlepsze na świecie ...więcej»

Nazistowski hotel zamieni się luksusowy hotel ...więcej»

Najdroższy hotel na świecie znajduje się na Seszelach ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji