Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni z hotelu...

Aktualności hotelarskie z kraju


Członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni z hotelu Trylogia w Zielonce poleca dziczyznę


Dodano: 2013-10-01

Drukuj

Wyślij



Danie z dziczyzny (fot. iwoman.pl)


Najzdrowszym polskim mięsem jest według Artura Świerżewskiego szefa kuchni w hotelu Trylogia w Zielonce pod Warszawą, a także członka Fundacji Klubu Szefów Kuchni, dziczyzna. Mięso to królowało kiedyś na polskich stołach, a znakomitym momentem na przypomnienie jej walorów zdrowotnych i smakowych jest właśnie jesień, kiedy dziczyzna ma najlepszy smak i aromat – relacjonuje portal iWoman.pl

Dziczyzna, jak utrzymuje Artur Świerżewski jest najlepszym i najzdrowszym polskim mięsem. Biorąc pod uwagę choćby kilka z wymienionych niżej argumentów trudno się z taką opinią nie zgodzić.

Mięso z dzikich zwierząt charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu i wykwintnym smakiem. Jest mięsem wolnym od antybiotyków, ponieważ zwierzęta żyją na wolności i nie są skarmiane paszami, które bardzo często są szkodliwe dla organizmu. Niezwykle rzadko wywołuje uczulenia, dlatego polecane jest alergikom. Polecane jest także osobom dbającym o linię ze względu na stosunkowo niską  wartość energetyczną i zawartość większej ilości białka niż tłuszczów.



- Oprócz tego, że dziczyzna jest wyśmienita w smaku, to obecnie jest to najzdrowsze mięso, pozbawione chemii i ulepszaczy, ponieważ zwierzęta - sarny, jelenie, dziki itp. - odżywiają się w pełni naturalnie. Zwierzęta nie są więzione w klatkach, czują się wolne tak i my powinniśmy czuć się wolni jedząc dziczyznę i mając ten wybór - mówi szef kuchni hotelu Trylogia i członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni, Artur Świerżewski.

Najlepsze pod względem zdrowotnym jest mięso z dzika i sarny, ale również mięso z zająca i bażanta ma zdecydowanie bardziej korzystny skład chemiczny niż mięso wieprzowe, wołowe, czy drób.


Źródło: iWoman.pl – 27.09.2013


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji