Strona główna » Aktualności hotelarskie ze świata » Hotel Fouquet’s Barriere wita najlepszych... | Aktualności hotelarskie ze świata
Hotel Fouquet’s Barriere wita najlepszych szefów kuchni na świecie
|
Restauracja Le Diane w Fouquet's Barriere Hotel w Paryżu
|
Le Diane, restauracja hotelu Fouquet’s Barrière w Paryżu wyróżniona w przewodniku Michelina, uruchamia imprezę pod nazwą Dinner Collection, celem której jest zapraszanie do hotelu innych wyróżnionych przez Michelina szefów kuchni z całego świata, którzy tworzyć będą limitowaną listę potraw restauracyjnego menu.
Jean-Yves Leuranguer, główny szef kuchni wszystkich lokali gastronomicznych w Hôtel Fouquet's Barrière i Christophe Schmitt, szef kuchni restauracji Le Diane, będą współpracować z zapraszanymi w cyklu miesięcznym szefami kuchni innych obiektów, począwszy od bieżącego miesiąca, aż do maja 2014 roku.
Kalendarz Dinner Collection będzie obejmować współprace z wymienionymi niżej restauracjami i szefami kuchni:
- Petrossian Caviar House - Jun Yukimura, szef kuchni w Azabu Yukimura (Tokio, 3 gwiazdki Michelina) - Perrier-Jouët Champagne House - Enrico Crippa (Piazza Duomo, 3 gwiazdki Michelina, Alba, Włochy) - Kolacja na bazie czekolady przygotowana przez Philippe’a Urraca, wyróżnionego tytułem "Meilleur Ouvrier de France chocolatier" (najwyższe francuskie wyróżnienie za stworzenie czekoladowej kreacji kulinarnej)) - Alain Milliat Juice, Nectar and Jam House - Emmanuel Renaut, Meilleur Ouvrier de France i szef kuchni we Flocons de Sel (Megève, 3 gwiazdki Michelina) - Philippe Etchebest, Meilleur Ouvrier de France i szef kuchni w Hostellerie de Plaisance (2 gwiazdki Michelina)
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |