Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » II Ogólnopolski Konkurs Kulinarny... | Aktualności hotelarskie z kraju
II Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Kulinarny Rajd Mistrzów w Haston City Hotel”
|
Kulinarny Rajd Mistrzów w Haston City Hotel
|
Haston City Hotel we Wrocławiu oraz Komisja Gastronomiczna Polish Prestige Hotels & Resorts, po wielkim sukcesie pierwszej edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kulinarny Rajd Mistrzów w Haston City Hotel”, która stała się świętem gastronomicznym całego miasta oraz odbiła się szerokim echem w całym kraju, z wielką przyjemnością pragnie poinformować o organizacji kolejnej, drugiej edycji. Impreza odbędzie się w dniach 21–22 listopada 2013 roku w Haston City Hotel we Wrocławiu przy ul. Irysowej 1–3.
Wydarzenie to przyciągnie wielu przedstawicieli środowiska gastronomicznego i hotelarskiego z całej Polski oraz osoby z pierwszych stron gazet, które z pewnością przyczynią się do podniesienia prestiżu wydarzenia. Rzeczą nie do przecenienia będzie kuluarowa wymiana doświadczeń z Koleżankami i Kolegami przy bankietowym stole.
W ogólnopolskim konkursie udział weźmie 12 drużyn kucharskich, składających się z szefa i pomocnika, wyłonionych na podstawie konkursu zgłoszeń. Kucharze rozpoczną swoje zmagania 22 listopada o godzinie 9:00 a zakończą około godziny 14:00. Ogłoszenie wyników i uhonorowanie zwycięzców nastąpi na wieczornej Gali o godzinie 20:00.
Tematem bieżącej edycji konkursu jest:
Konkurencja sprawnościowa: Luzowanie łopatki wieprzowej (bez dzielenia wyluzowanego mięsa na elementy).
Przystawka zimna: Przygotowana z fileta z łososia, melona kantalupa, czerwonej cebuli.
Danie główne: Przygotowane z fileta z kurczaka, jaja kurzego, żurawiny świeżej lub mrożonej, topinamburu.
Nagrodą w konkursie za zajęcie I miejsca jest 7000 zł brutto plus nagrody rzeczowe, za zajęcie II miejsca 5000 zł brutto plus nagrody rzeczowe, a za zajęcie III miejsca 3000 zł brutto plus nagrody rzeczowe. Każda ekipa konkursowa w dniu konkursu będzie musiała wystąpić w zmaganiach konkursowych dwa razy. Pierwszy raz wszystkie drużyny staną do zmagań konkursowych o godzinie 9:00.
Gwiazdy wieczoru to oczywiście kucharze oraz wręczający wyróżnienia Prezydent Wrocławia – Pan Rafał Dutkiewicz, który po raz kolejny objął Patronat Honorowy nad Konkursem.
Oprawę muzyczną uświetni swoim występem jedna z gwiazd polskiej muzyki rozrywkowej. Nad prawidłowym przebiegiem kulinarnych potyczek będzie czuwało szacowne Jury pod przewodnictwem Pana Jerzego Pasikowskiego. Szczegółowe informacje, formularz zgłoszeniowy do Konkursu oraz Regulamin Konkursu na stronie haston.pl
Źródło: Feniks Media.pl – 11.10.2013
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |