Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Hotel Karczma Spichrz w Toruniu szczyci się... | Aktualności hotelarskie z kraju
Hotel Karczma Spichrz w Toruniu szczyci się najlepszym produktem w regionie
|
Hotel Karczma Spichrz w Toruniu (fot. spichrz.pl)
|
Hotelowy produkt - roladki z dziczyzny z Hotelu Karczmy Spichrz w Toruniu – został zwycięzcą ósmej edycji konkursu na najlepszy produkt Pomorza i Kujaw, w kategorii potrawa przygotowywana przez restaurację lub szkołę gastronomiczną - donosi Gazeta.pl
O palmę pierwszeństwa w dwóch kategoriach: · najlepszy wyrób spożywczy, · potrawa przygotowywana przez restaurację lub szkołę gastronomiczną, rywalizowało 36 produktów i potraw z całego województwa kujawsko-pomorskiego.
W pierwszej kategorii wygrała potrawa przygotowana przez Hotel Karczmę Spichrz z Torunia - roladki z dziczyzny z nadzieniem mięsnym. Drugie miejsce zdobyli uczniowie Zespołu Szkół Mechanicznych w Radziejowie i ich "nadgoplańskie przysmaki z domowej wędzarni". Trzecie miejsce zajęła restauracja Panorama z Torunia za krem chrzanowy.
W drugiej kategorii nagrody przypadły w kolejności odpowiednio: Grudziądzkiej Spółdzielni Mleczarskiej za masło ekstra delikatne, piekarni M.R. Piasecki z Torunia za chleb jęczmienny i Wytwórni Wódek i Spirytusu w Toruniu za wódkę toruńską orzechową.
Zwycięzcy otrzymali statuetki i będą mogli zaprezentować swoje wyroby na stoisku Kujaw i Pomorza podczas corocznych targów Grune Woche w Berlinie w 2014 r.
Zabytkowy Hotel Karczma Spichrz w Toruniu usytuowany jest w zabytkowej budowli Spichrza Szwedzkiego z 1719 roku, w centrum Starego Miasta wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Hotel dysponuje 19 różnego rodzaju stylowymi pokojami wyposażonymi w: telefon, telewizor, radio, lodówkę, w której znajduje się minibar, swobodny dostęp do Internetu, telewizję kablową i sejf. 5 luksusowych apartamentów stanowiących odrębną część hotelu znajduje się w odrestaurowanej kamienicy mieszczańskiej przy ulicy Małe Garbary 13.
Hotelowa Karczma zdolna do pomieszczenia 80 osób słynie z potraw charakterystycznych dla regionu. Do dyspozycji gości pozostają izby: myśliwska (40 osób), kaszubska (15 osób), jaskiniowa (12 osób) oraz wileńska (8 osób).
Źródło: Gazeta.pl – 15.11.2013
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |