Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Zakończył się II Kulinarny Rajd Mistrzów w Hotelu... | Aktualności hotelarskie z kraju
Zakończył się II Kulinarny Rajd Mistrzów w Hotelu Haston we Wrocławiu
|
Kulinarny Rajd Mistrzów w Hotelu Haston we Wrocławiu (fot. poradnikrestauratora.com.pl)
|
Finał II Kulinarnego Rajdu Mistrzów odbył się 22 listopada w Hotelu Haston we Wrocławiu. W ogólnopolskim konkursie wzięło udział 12 drużyn kucharskich, składających się z szefa i pomocnika, wyłonionych na podstawie konkursu zgłoszeń – poinformował portal Poradnik Restauratora.com.pl
Ostateczne wyniki II Kulinarnego Rajdu Mistrzów przedstawiają się następująco: - pierwsze miejsce - drużyna z Restauracji Amber Room w Warszawie, - drugie miejsce - i nominacja do półfinału Kulinarnego Pucharu Polski - drużyna Hotelu Zdrojowego Pro-Vita w Kołobrzegu, - trzecie miejsce - zawodnicy z The Granary Hotel we Wrocławiu.
Zadaniem startujących w zawodach uczestników był test sprawnościowy: Luzowanie łopatki wieprzowej (bez dzielenia wyluzowanego mięsa na elementy) oraz przygotowanie dwóch dań: - Przystawka zimna: Przygotowana z fileta z łososia, melona kantalupa, czerwonej cebuli. - Danie główne: Przygotowane z fileta z kurczaka, jaja kurzego, żurawiny świeżej lub mrożonej, topinamburu.
Czterogwiazdkowy Hotel Haston City usytuowany jest w odległości 4 km od centrum Wrocławia. Obiekt oferuje stylowe klimatyzowane pokoje z bezpłatnym dostępem do Internetu, minibarem i telewizorem z płaskim ekranem oraz dostępem do kanałów telewizji satelitarnej. Do hotelowych udogodnień należy m.in. możliwość skorzystania z usług konsjerżskich, zamówienie usług pralniczych, czy też usług gastronomicznych w hotelowej restauracji i barze.
Źródło: Poradnik Restauratora.com.pl – 25.11.2013
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |