Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Kulinarny Festiwal Współczesnej Góralszczyzny w... | Aktualności hotelarskie z kraju
Kulinarny Festiwal Współczesnej Góralszczyzny w Bukovina Terma Hotel Spa
|
Sylwester Lis - Executive Chef Kuchni Bukovina Terma Hotel SPA
|
Sylwester Lis i szefowie kuchni „Top Chef” gotują w Bukovina Terma Hotel Spa, która organizuje cykl pokazów i warsztatów dla miłośników gotowania, pragnących poznać kulinarne techniki uczestników programu „Top Chef”. Utalentowani goście i przyjaciele dadzą popis swoich umiejętności u boku Sylwestra Lisa, Executive Chef Kuchni ekskluzywnego kompleksu i jednocześnie jednego z finalistów programu. Spotkania zostały zaplanowane na cały okres ferii zimowych, czyli w styczniu i lutym. Pierwszy pokaz i warsztat odbędą się w dniach 17 – 18 stycznia (piątek, sobota).
Z inicjatywy Sylwestra Lisa – Executive Chef Kuchni Bukovina Terma Hotel Spa – powstał wyjątkowy projekt „Kulinarny Festiwal Współczesnej Góralszczyzny z Szefami Kuchni Top Chef”. To święto gastronomii, którego głównym celem jest łączenie podhalańskich smaków z indywidualnym stylem każdego z zaproszonych kucharzy. Cykl wydarzeń otworzy spotkanie z Dariuszem Kuźniakiem – szefem kuchni wielu restauracji i miłośnikiem kuchni molekularnej. Już w piątek, wspólnie z Sylwestrem Lisem, Executive Chef Kuchni Bukovina Terma Hotel Spa, zaprezentuje on swoją kulinarną technikę i przygotuje swoje popisowe dania. Wstęp na pokaz jest otwarty dla wszystkich zainteresowanych. Z kolei następnego dnia podczas warsztatów będzie można zgłębić swoją wiedzę pod okiem obydwu szefów kuchni. Koszt uczestnictwa dla jednej osoby wynosi 120 zł.
Jednak to nie koniec atrakcji – kulinarne wydarzenia w ekskluzywnym kompleksie Bukovina Terma Hotel Spa wypełnią wszystkie weekendy stycznia i lutego. Wspólnie z Sylwestrem Lisem pokazy i warsztaty poprowadzą także jego przyjaciele, uczestnicy „Top Chef”: Marcin Piotrowski, Ewa Malika Juchnowicz, Robert Świątek, Piotr Ślusarz, Liliana Filipiak i Bartłomiej Krężel.
„Sztuka kulinarna jest dla nas bardzo ważna. Serwowane w naszej restauracji potrawy są zawsze najwyższej jakości, a w karcie można znaleźć oryginalne smaki, łączące podhalański regionalizm i najnowsze trendy kuchni fusion. Dlatego postanowiliśmy przygotować cykl spotkań z najlepszymi szefami kuchni w Polsce. Chcielibyśmy, aby nasz festiwal był inspiracją zarówno dla tych, którzy kochają gotować, jak również kuchennych sceptyków i zachęcił ich do tego, aby częściej sięgali po odważne rozwiązania" – mówi Sylwester Lis, Szef Kuchni Bukovina Terma Hotel Spa.
Program „Top Chef” jest jednym z najstarszych i najsłynniejszych kulinarnych show na świecie. To test podstawowych umiejętności do bycia szefem kuchni, a także sprawdzian wszechstronności i kreatywności uczestników. Wszystko weryfikowane jest za pomocą kulinarnych zadań. Każdy odcinek składa się z serii wymagających konkurencji. Harmonogram kulinarnych pokazów i warsztatów z uczestnikami „Top Chef”: • 17 – 18.01– Dariusz Kuźniak • 24 – 25.01 – Marcin Piotrowski • 31.01 – 01.02 – Ewa Malika Juchnowicz • 07 – 08.02 – Robert Świątek • 14 – 15.02 – Piotr Ślusarz • 21 – 22.02 – Liliana Filipiak • 28.02-01.03 – Bartłomiej Krężel
*** Kompleks Bukovina Terma Hotel Spa Bukovina Terma Hotel Spa to ekskluzywny kompleks w Tatrach, położony w pięknej scenerii polskich gór tuż przy największym w Polsce obiekcie basenów termalnych. Idealne miejsce do całorocznego wypoczynku, w którym każdy znajdzie moc atrakcji i niezapomnianych wrażeń. W nowoczesnym obiekcie znajduje się centrum Spa z kompleksem saun, basenami czy jacuzzi. Rozrywki dostarcza Bukovina Club Bar z przepięknym widokiem, Active Bar ze zdrową żywnością oraz Jazz Club. W hotelowej Karczmie Zbójecki Łygotnik goście mogą spróbować wyjątkowej, tradycyjnej polskiej kuchni, serwowanej przez najlepszych kucharzy. Restauracja Morskie Oko prowadzona przez Sylwestra Lisa – Executive Chef Kuchni Bukovina Terma Hotel Spa to wyjątkowe połączenie podhalańskich smaków z trendami kuchni fusion. Bukovina Terma Hotel Spa to również, spełniające najwyższe standardy, europejskie centrum kongresowe.
Źródło: 38 PR.pl – 15.01.2014
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |