Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Wiedza ekspertów z SGGW dla branży HoReCa

Aktualności hotelarskie z kraju


Wiedza ekspertów z SGGW dla branży HoReCa


Dodano: 2014-02-27

Drukuj

Wyślij



Ubiegłoroczna konferencja z ekspertami SGGW cieszyła się dużym zainteresowaniem


Podczas 18. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2014 chętni mogą wziąć udział w nieodpłatnej branżowej konferencji pt. „Gastronomia – nowe trendy i koncepty”. Poprowadzą ją eksperci z Katedry Organizacji i Ekonomiki Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Spotkanie odbędzie się pierwszego dnia targów, tj. 26 marca br.,  w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie.

Organizator Targów EuroGastro, firma MT Targi Polska, ponownie zaprosił specjalistów z SGGW do współtworzenia programu merytorycznego. Zeszłoroczny sukces konferencji organizowanej przez tę uczelnię potwierdził wzrost świadomości oraz duże zapotrzebowanie osób z branży HoReCa na doradztwo w obszarze prowadzenia oraz promocji biznesu gastronomicznego.

Tematyka konferencji

Podczas konferencji eksperci SGGW przedstawią wyzwania, jakie przed sektorem gastronomicznym stawiają zmiany gospodarcze i społeczno-kulturowe. Konsumenci, których świadomość i wiedza w zakresie zdrowego odżywania rośnie, coraz bardziej cenią zdrowe i wartościowe potrawy. Oczekują również tradycyjnych dań bazujących na regionalnych recepturach, ważne jest też pochodzenie produktów. Natomiast kluczowym miejscem pozyskiwania informacji przez klientów o ofercie gastronomicznej są social media.     

Pod zbiorczym tytułem „Gastronomia – nowe trendy i koncepty” omówionych zostanie pięć tematów. Konferencja rozpocznie się prelekcją dr hab. Krystyny Rejman pt. „Trendy rozwojowe rynku usług gastronomicznych”, następnie dr hab. Hanna Górska-Warsewicz wygłosi referat pt. „Nowe spojrzenie na markę w gastronomii”. Trzecią część będzie stanowiło wystąpienie mgr inż. Dagmary Stangierskiej pt. „Nowa koncepcja barów i restauracji”, po której dr hab. Ewa Czarniecka-Skubina opowie o „Zaletach i wadach kuchni molekularnej”. Konferencję zakończy prezentacja dr hab. Iwony Kowalczuk pt. „Innowacyjny konsument usług gastronomicznych”. Po wystąpieniach ekspertów przewidziana jest dyskusja.



Informacje praktyczne

Konferencja odbędzie się 26 marca 2014 w godzinach 10.30-14.00 w sali konferencyjnej "B" na pierwszym piętrze Centrum Targowo-Kongresowego MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie. Seminarium będzie miało miejsce na terenie Targów EuroGastro, na które obowiązuje oddzielna rejestracja. Można jej dokonać na miejscu lub online na www.eurogastro.com.pl/rejestracja (rejestracja będzie aktywna do 24 marca 2014).  Dla przedstawicieli branży, którzy dokonają rezerwacji przez Internet przewidziana jest 50% zniżka na bilet wstępu.

Więcej informacji na www.eurogastro.com.pl.

MT Targi Polska to jeden z wiodących w Polsce i największy na rynku warszawskim organizator imprez targowych. Firma organizuje 7 imprez wystawienniczych, które rocznie gromadzą ponad 2000 wystawców i 80 000 zwiedzających. W kalendarium znajdują się targi, które bardzo dobrze znane są za granicą, a w Polsce zyskały miano najważniejszych wydarzeń targowych. Są to: EuroGastro, EuroLab, CrimeLab, TT Warsaw, Lato, WorldHotel oraz Infrastruktura.


Źródło: Lawenda PR.com – 26.02.2014


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji