Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Sernik z malinami jako król deserów i ponad 18...

Aktualności hotelarskie z kraju


Sernik z malinami jako król deserów i ponad 18 tysięcy gości


Dodano: 2014-03-12

Drukuj

Wyślij



Hampton by Hilton Warsaw Airport


Pierwsze pół roku funkcjonowania Hampton by Hilton Warsaw Airport dowodzi niesłabnącego zainteresowania ofertą hotelu. Pokazuje również co goście lubią jeść i pić, skąd najczęściej przyjeżdżają i jaki hotelowy deser bije rekordy popularności.

Hampton by Hilton Warsaw Airport celnie trafia w potrzeby gości i od początku cieszy się dużą frekwencją. Składa się na to nie tylko  siła nowej na polskim rynku ekonomicznej marki, oferującej najlepsze warunki zakwaterowania przy zachowaniu atrakcyjnej ceny. Nie mniejsze znaczenie ma tu również lokalizacja w bezpośrednim sąsiedztwie Lotniska Chopina.
 
W ciągu 6 miesięcy nasz hotel odwiedziło 18 329 osób, w tym 309 dzieci, a 224 gości przyjechało do Hampton by Hilton Warsaw Airport bez uprzedniej rezerwacji pokoju. Średnie obłożenie w tym czasie w tygodniu wynosiło około 75%, a najwięcej osób wybierało nasz hotel we wtorki i środy - frekwencja w hotelu wynosiła wtedy około 90%. Obłożenie w tym samym okresie podczas weekendów oscylowało w granicach 50%.” – mówi Aldona Dumała, dyrektor sprzedaży i marketingu hotelu Hampton by Hilton Warsaw Airport.

Wśród narodowości największa liczba hotelowych gości pochodziła z Polski i wyniosła 9 723 osoby.
 
Inna liczna narodowość wśród odwiedzających to Amerykanie w liczbie 1 656, co naszym zdaniem ma związek z faktem, że Hampton by Hilton  reprezentuje sieć doskonale znaną i docenianą przez obywateli Stanów Zjednoczonych. Pozostałe kraje, których obywateli gościmy to głównie państwa europejskie.” – dodaje Aldona Dumała.

Choć posiłki oferowane przez Hampton by Hilton Warsaw Airport są smaczne i różnorodne, największym powodzeniem cieszył się Burger zamawiany 1 371 razy w ciągu 6 miesięcy. Jednocześnie, aż 1/3 milusińskich wybrała kotleciki z kurczaka. Niekwestionowaną pozycję wśród deserów zdobył sernik z malinami, który na stałe gości w hotelowym menu.

W tym czasie obsługa hotelu podała gościom 1 616 butelek doskonałych win oraz 5 678 butelek piwa. Zwolennicy napojów gorących zamówili je aż 4 226 razy, z czego 1 013 to były różnego rodzaju herbaty.

Uruchomiony w 2013 roku przez Port-Hotel obiekt wyróżnia nowoczesna architektura budynku oraz ciekawie zaaranżowana strefa publiczna hotelu z częścią biznesową i salą konferencyjną. Dobór kolorów, mebli i elementów wystroju sprawia, że wnętrza są odbierane przez gości jako przyjazne, sprzyjające dobremu odpoczynkowi i samopoczuciu. Budynek, oprócz części hotelowej oraz biznesowej, mieści również centrum fitness, a pokoje wyposażone są we wszelkie udogodnienia m.in. zestaw do przygotowania kawy i herbaty, klimatyzację, dostęp do internetu, a także deskę do prasowania i żelazko w każdym pokoju.


 
Hotel Hampton by Hilton Warsaw Airport mieści się w Warszawie przy ulicy 17 Stycznia 39F, w odległości 800 metrów od Lotniska Chopina. 116 nowoczesnych i  funkcjonalnych pokoi,  przestronny  parking,  bar czynny  całą dobę oraz bezprzewodowy internet dostępny na terenie całego obiektu –  wszystko to zapewnia gościom maksimum satysfakcji i komfortu.
Informacje o spółce Port-Hotel

Spółka została założona w 1998 roku przez Przedsiębiorstwo Państwowe „Porty Lotnicze”, będące właścicielem 100% udziałów Spółki. Port-Hotel jest właścicielem i zarządza hotelem Courtyard by Marriott na Lotnisku Chopina w Warszawie, obiektem wielokrotnie wyróżnianym i nagradzanym, który obchodził właśnie 10-lecie.
 
Celem działalności Spółki jest realizacja projektów hotelowych oraz zarządzanie hotelami ze szczególnym uwzględnieniem lokalizacji przy regionalnych portach lotniczych oraz w centrach miast.  W 2011 roku Port-Hotel zawarł dwie umowy dzierżawy i dwie umowy franczyzy, na podstawie których zrealizował dwa – oddane do użytku w 2013 roku - projekty hotelowe: Hampton by Hilton Warsaw Airport w Warszawie oraz Hampton by Hilton Gdańsk Airport w Gdańsku. Port-Hotel jest współinwestorem i będzie dzierżawcą 5-gwiazdkowego hotelu Renaissance na Lotnisku Chopina (otwarcie w 2015 roku).

Spółka aktywnie poszukuje kolejnych projektów i lokalizacji, zgodnie z obecnymi trendami na rynku hotelowym i zaprasza potencjalnych partnerów do współpracy.


Źródło: Port-Hotel.pl – 11.03.2014
 


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji