Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Hotel Racibor organizatorem konkursu Master Chef... | Aktualności hotelarskie z kraju
Hotel Racibor organizatorem konkursu Master Chef po raciborsku
|
Konkurs kulinarny w hotelu Racibor (fot. nowiny.pl)
|
Konkurs, którego patronem był hotel Racibor w Raciborzu skierowany był do przyszłych gastronomików zdobywających wykształcenie w tym zawodzie w ZSZ w Raciborzu – donosi portal Nowiny.pl
Finał konkursu odbył się w sali bankietowej Hotelu Racibor, który był partnerem przedsięwzięcia. W pierwszej wersji nagrody, którymi był obiad w hotelowej restauracji mieli otrzymać tylko zwycięzcy, ale ostatecznie zdecydowano, że zaproszenie na obiad otrzymają wszyscy uczestnicy konkursu.
Kulinarne kreacje młodych kucharzy oceniało jury, w skład którego weszli: właściciele Hotelu Racibor, nauczycielki przedmiotów zawodowych w ZSZ w Raciborzu, wicedyrektor oraz dyrektor szkoły.
Finaliści konkursu zaprezentowali między innymi takie zakąski i desery, jak: jajka nadziewane farszem z tuńczyka podane z sosem majonezowo-chrzanowym udekorowane plastrem szynki, jajka zapiekane, "niebiańska gruszka" i "łososiowa poezja", czy mus czekoladowy z emulsją z pomarańczy.
Hotel Racibor jest stosunkowo młodym obiektem, działającym od 3 marca 2012 roku w zaadaptowanych na cele hotelarskie dawnych przychodniach przy ul. Ludwika. Baza noclegowa zlokalizowana jest na piętrach od pierwszego do czwartego i obejmuje 39 pokoi, 1- i 2-osobowych, Premium i Lux. W suterenie znalazła się restauracja, z której korzystają również mieszkańcy miasta. Na parterze umiejscowiono recepcję, dwie sale konferencyjne oraz pub. Obiekt przystosowany jest do obsługi osób niepełnosprawnych. Przy hotelu znajduje się parking dla hotelowych gości.
Źródło: Nowiny.pl – 07.04.2014
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |