Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Trójmiasto: Wielkanocne kulinarne menu...

Aktualności hotelarskie z kraju


Trójmiasto: Wielkanocne kulinarne menu hotelarskich i restauracyjnych kuchni od nowoczesnych po tradycyjne


Dodano: 2014-04-11

Drukuj

Wyślij



Restauracja W Ogrodach zaserwuje tradycyjne dania na święta (fot. pomorskiewesela.pl)


Hotelowe i restauracyjne kuchnie w Trójmieście przygotowują na okres świąt różnorodne menu nie stroniące od nowoczesnych kreacji, które choć nawiązujące do utrwalonej w Polsce tradycji, charakteryzują się oryginalnym, niespotykanym smakiem, ale także składające hołd sprawdzonym starym przepisom – relacjonuje portal Trójmiasto.pl

Wiele restauracji stawia na eksperymenty. Być może formalnie, w warstwie nazewnictwa nowe przepisy związane są z okresem świątecznym, ale smaki nie przypominają tych tradycyjnych.

- Nasze dania nie będą przypominały tego, co można zobaczyć na tradycyjnych stołach wielkanocnych - powiedział Adam Woźniak, szef kuchni restauracji Mercato w hotelu Hilton Gdańsk. - W tym roku na Wielkanoc zaserwujemy m.in. pasztet z mlecznej cielęciny z marynowanymi rydzami i domową ćwikłą czy królika z cytrynowymi kopytkami. Na deser zaproponujemy paschę z dodatkiem palonego masła, puder z białej czekolady i sos z czarnego bzu.



Na podobne doświadczenie liczyć będą mogli klienci restauracji w Hotelu Gdańsk. - Będzie można u nas zjeść m.in. udziec z gęsi z czosnkowym puree, chrustem z boczku i konfiturą z czerwonej cebuli i jabłek - mówi Mateusz Kinda, manager restauracji. - Co roku staramy się naszych gości zaskoczyć.

Z kolei w gdyńskiej restauracji W Ogrodach klienci znajdą potrawy tradycyjne. Właścicielka lokalu Jolanta Kanka nie kryje zadowolenia, że po przejściowym szczycie zainteresowania kuchniami: włoską, grecką czy amerykańską, nadszedł moment, kiedy klienci wracają do smaków zapamiętanych z dzieciństwa. - Na Wielkanoc podamy klasyczny żurek na białej kiełbasie, piersi z gęsi w sosie podgrzybkowo-tymiankowym, kaczkę pieczoną z jabłkiem i czerwoną kapustą a na deser baby, mazurki i ciasta drożdżowe – mówi Jolanta Kanka.


Źródło: Trójmiasto.pl – 10.04.2014


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji