Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Licytacja komornicza nieruchomości z hotelem i... | Aktualności hotelarskie z kraju
Licytacja komornicza nieruchomości z hotelem i restauracją w Słupsku
|
Słupska nieruchomość z hotelem i restauracją pod młotek (fot. strefabiznesu.gp24.pl)
|
Karolina Cetera, była radna Rady Miejskiej w Słupsku stała się właścicielką hotelu i restauracji znajdującego się przy ulicy Kaszubskiej w tym mieście. Interes według zapewnień właścicielki ma się dobrze, ale komornik wystawił nieruchomość na licytację w związku ze zobowiązaniami na niej ciążącymi – informuje Strefa Biznesu GP24.pl
Obwieszczenie o licytacji nieruchomości ukazało się w serwisie internetowym Krajowej Rady Komorniczej. Informuje o niej również komornik sądowy ze Słupska.
We wtorek, 20 maja zlicytowany będzie najpierw lokal, w którym mieści się trzygwiazdkowy hotel (wyceniony na 1,450 mln zł), a później, jeszcze tego samego dnia, restauracja (o wartości 1,243 mln zł).
Właścicielka hotelarskich obiektów twierdzi, że licytacja nie ma nic wspólnego z wynikami osiąganymi przez hotel i restaurację. - Obecna sytuacja nie jest związana z działalnością hotelarską - mówi Karolina Cetera. - To konsekwencja umowy, którą kiedyś zawarłam chcąc utworzyć spółkę, do której powstania ostatecznie nie doszło.
Licytacja obejmować będzie lokale zajmowane przez hotel i restaurację z wyłączeniem jednakże ich wyposażenia, które należy do spółki Et Cetera, w której Karolina Cetera ma mniejszościowe udziały, i z którą podpisała umowę na wynajem lokali do 2022 roku. Ponieważ obwieszczenie o licytacji o tym nie wspomina (jest w nim jedynie informacja, że w ciągu dwóch tygodni przed licytacją można w kancelarii komorniczej przejrzeć akta tej egzekucji), to właścicielka zamierza złożyć do sądu zażalenie na egzekucję.
Nowy hotel, otwarty w lipcu 2011, mieszczący się w budynku z połowy XIV wieku, w którym przed wojną funkcjonował niemiecki browar, uzyskał kategorię trzech gwiazdek. Do dyspozycji gości przeznaczono trzynaście klimatyzowanych pokoi dwuosobowych oraz dwa dwuosobowe apartamenty. Hotelowa restauracja składa się z kilku sal o nazwach nawiązujących do historii Słupska. Posiłki można zjeść w salach: Zeppelinów, Heinricha von Stephana, czy Słupskich Piwowarów. Specjalnością restauracji są potrawy kuchni amerykańskiej i włoskiej.
Źródło: Strefa Biznesu GP24.pl – 12.04.2014
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |