Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Wielkie gotowanie w Bukovinie!

Aktualności hotelarskie z kraju


Wielkie gotowanie w Bukovinie!


Dodano: 2014-05-02

Drukuj

Wyślij



Bukovina Terma Hotel Spa


Majówka to doskonały moment, żeby wypocząć i rozwinąć swoją pasję. Długi weekend postanowiła wykorzystać także Bukovina Terma Hotel SPA, która razem z szefem kuchni – Sylwestrem Lisem – przygotował dla gości wyjątkową niespodziankę. 2 i 3 maja odbędzie się bowiem wielkie święto kulinarne, w którym obok szefa kuchni kompleksu udział wezmą Piotr Ogiński – uczestnik pierwszej edycji Top Chef oraz Katarzyna Szatkowska, autorka bloga „W krainie smaku”. To będzie niezwykły pojedynek smaków, niezapomniana uczta oraz pouczające warsztaty.

Bukovina Terma Hotel Spa, kompleks położony obok największego w Polsce obiektu basenów termalnych, przygotował wyjątkową propozycję dla wszystkich miłośników kulinariów. Podczas weekendu majowego odbędą się wyjątkowe warsztaty i pokazy gotowania. To wszystko w ramach nowego projektu Bukoviny „W pogoni za pasją”, którego głównym celem jest poszukiwanie oraz wspieranie ludzi, którzy żyją z pasją. Dlatego Sylwester Lis – szef kuchni Bukovina – do kompleksu zaprosił swoich przyjaciół, miłośników sztuki kulinarnej.

Majówkowe warsztaty kulinarne w Bukovinie to kolejne po Kulinarnym Festiwalu Współczesnej Góralszczyzny wydarzenie skupione wokół kulinariów. Bardzo mnie cieszy, że coraz więcej ludzi chce poznawać tajniki gotowania, a my w Bukovinie, kompleksie, w którym kuchnia jest tak ważna, chętnie je zdradzamy” – mówi Sylwester Lis, szef kuchni Bukovina Terma Hotel Spa.



Sylwester Lis, szef kuchni Bukovina Terma Hotel Spa, zaprosił swojego przyjaciela z programu Top Chef – Piotra Ogińskiego oraz znaną blogerkę, autorkę „W krainie smaku” i inicjatorkę projektu BlogerChef, by stanęli do walki o uznanie oraz podniebienia gości. W piątek i sobotę (2-3 maja) o godzinie 14:00 w Jazz Barze w Bukovina Terma Hotel Spa odbędą warsztaty, na których szefowie kuchni będą przygotowywać swoje popisowe dania oraz zdradzać tajniki sztuki kulinarnej. Nie zabraknie również propozycji Sylwestra Lisa oraz tych przygotowanych przez najlepszych kucharzy z jego zespołu. Warsztaty kulinarne oraz wspólne gotowanie szefów kuchni z uczestnikami zajęć zostanie zakończone degustacją i oceną przygotowanych potraw. Spotkania w Bukovina Terma Hotel Spa to doskonały pomysł na atrakcyjne spędzenie weekendu.

Dodatkowe informacje:
Kompleks Bukovina Terma Hotel Spa

Bukovina Terma Hotel Spa to ekskluzywny kompleks w Tatrach, położony w pięknej scenerii polskich gór tuż przy największym w Polsce obiekcie basenów termalnych. Idealne miejsce do całorocznego wypoczynku, w którym każdy znajdzie moc atrakcji i niezapomnianych wrażeń. W nowoczesnym obiekcie znajduje się centrum SPA z kompleksem saun, basenami czy jacuzzi. Rozrywki dostarcza Bukovina Club Bar z przepięknym widokiem, Active Bar ze zdrową żywnością oraz Jazz Club. W hotelowej Karczmie Zbójecki Łygotnik goście mogą spróbować wyjątkowej, tradycyjnej góralskiej kuchni, serwowanej przez najlepszych kucharzy. Restauracja Morskie Oko prowadzona przez Sylwestra Lisa – Szef Kuchni Bukovina Terma Hotel Spa to wyjątkowe połączenie podhalańskich smaków z trendami kuchni fusion. Bukovina Terma Hotel Spa  to również, spełniające najwyższe standardy, europejskie centrum kongresowe.


Źródło: 38 PR.pl – 30.04.2014


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji