Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Sezon na szparagi w Blow Up Hall 5050 | Aktualności hotelarskie z kraju
Sezon na szparagi w Blow Up Hall 5050
|
Sezon na szparagi, Kulinarny Poznan w Blow Up Hall 5050 - danie główne
|
Karmelizowane szparagi z lodami i pistacjami? A może z szafranem i czerwoną bazylią? Rozpoczął się sezon na wielkopolskie szparagi, a wraz z nim czas na kreatywne popisy najlepszych szefów kuchni, w ramach kolejnej odsłony akcji Kulinarnego Poznania „Sezon na…”
Specjalne menu będzie dostępne w najlepszych restauracjach Poznania przez kilka tygodni, dokładnie tyle ile trwa sezon na te cenione na całym świecie warzywa.
Propozycje szefa restauracji hotelu Blow Up Hall 5050 w Starym Browarze Tomasza Purola:
Zupa – 15 zł. Bulion drobiowy / szparagi zielone / szparagi białe / szalotka / rukiew wodna
Przystawka gorąca – 20 zł. Szparagi białe / szparagi zielone / jajko / szynka dojrzewająca / szczaw
Danie główne – 40 zł. Szparagi zielone / łosoś norweski / młode ziemniaki / śmietana / marchew
Deser – 15 zł. Szparagi białe / szparagi zielone / lody waniliowe / miód / pistacje
„Sezon na…” to odbywająca się kilka razy do roku akcja popularnego bloga Kulinarny Poznań i najlepszych restauracji w Poznaniu, w ramach której przez określony czas szefowie przedstawiają swoje interpretacje dań sezonowych w specjalnych, atrakcyjnych cenach.
Blow Up Hall 5050 (w kompleksie Starego Browaru), ul. T. Kościuszki 42, Poznań.
Źródło: Stary Browar 5050.com – 12.05.2014
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |