Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Wrocław: Teatr Muzyczny Capitol szuka operatora...

Aktualności hotelarskie z kraju


Wrocław: Teatr Muzyczny Capitol szuka operatora restauracji


Dodano: 2014-05-19

Drukuj

Wyślij



Wejście do przyszłej restauracji w Teatrze Capitol (fot. gazeta.pl)


Dyrekcja Teatru Muzycznego Capitol we Wrocławiu poszukuje podmiotów zainteresowanych prowadzeniem działalności gastronomicznej w budynku teatru. W grę wchodzi działalność restauracyjna w lokalu umieszczonym w podziemiach budynku oraz punktu gastronomicznego na dziedzińcu teatru – relacjonuje portal Gazeta.pl

Zainteresowane podmioty mogą składać swoje oferty do dnia 2 czerwca 2014 roku, w sekretariacie teatru. Działalność restauracyjna ma być prowadzona w obiekcie o powierzchni 250 m2 (sala) oraz obszernego zaplecza (łącznie około 500 m2).

- Chcielibyśmy, aby pasowała ona do charakteru Capitolu. To teatr, do którego teraz "się chodzi" - w tym sezonie odwiedziło nas już sto tysięcy widzów. Przyciąga ich w równym stopniu nowe, świetne architektonicznie wnętrze teatru, jak i to, że postawiliśmy na inteligentną rozrywkę. Nową restaurację wyobrażamy więc sobie jako miejsce z pomysłem, a jednocześnie takie, w którym nasi widzowie będą się czuli równie mile przyjęci, jak na widowni teatru - mówi Konrad Imiela, dyrektor Teatru Muzycznego Capitol.



Jedynym ograniczeniem jest warunek wykluczający prowadzenie działalności gastronomicznej w formie fast-foodu. Dyrekcja nie narzuca jednakże swojej koncepcji funkcjonowania lokalu zdając sobie sprawę z tego, że pomysł przedstawiony przez oferenta może być po prostu lepszy.

Przy wyborze operatora w dużej mierze ważyć będzie wysokość zaproponowanego czynszu. Obiekt (kuchnia i sala restauracyjna) przekazany zostanie najemcy w tzw. stanie deweloperskim. Najemca będzie musiał samodzielnie zaaranżować wnętrze, ale zaplecze socjalne jest już wykończone.

Przedmiotem najmu oprócz części restauracyjnej miałoby być prowadzenie baru w foyer (60 m2) oraz mobilnego punktu gastronomicznego z drobnymi przekąskami i napojami.


Źródło: Gazeta.pl – 16.05.2014


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji