Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Gospodarzem konkursu „Kuchnia Polska...

Aktualności hotelarskie z kraju


Gospodarzem konkursu „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” – Hotel – Zamek w Pułtusku


Dodano: 2014-05-19

Drukuj

Wyślij



Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś


Ogólnopolski konkurs kulinarny „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”, w którym wystartują zarówno profesjonalni kucharze, jak i uczniowie szkół gastronomicznych odbędzie się w Hotelu – Zamek w Pułtusku. W zamierzeniu organizatorów konkurs ma propagować polską sztukę kulinarna, łączyć tradycję z nowoczesnością i promować polskich producentów żywności – informuje Poradnik Restauratora.com.pl

Konkurs „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”, którego organizatorem jest Stefan Birek, szef kuchni Hotelu Lord, a współorganizatorami: Hotel - Zamek w Pułtusku, Stowarzyszenie "Wspólnota Polska" Dom Polonii, przy wsparciu i pomocy merytorycznej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, odbędzie się w dniach 30 maja – 1 czerwca 2014 roku.

Konkurencje konkursowe rozegrane zostaną w dniu 31 maja na podzamczu Hotelu *** Zamek w Pułtusku-Dom Polonii. Produkty obowiązkowe, które należy użyć w przygotowywaniu potraw, to:



Przekąska zimna lub gorąca: jesiotr (filet ze skórą), owoc agrestu, jogurt gęsty typu greckiego
Danie główne: golonka ze sztuk QAFP cała, ziemniaki polskie, chrzan pospolity (korzeń), dowolny ser pleśniowy Firmy "Lazur".

Kapituła VI edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego  „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś" zakwalifikowała do udziału w konkursie profesjonalne ekipy kucharskie reprezentujące: Restaurację Momo z Poznania, Ristorante La Cucina z Gdańska, Hotel Monopol z Katowic, Hilton Hotel & Convention Centre z Warszawy, Restaurację Kociołek z Pruszkowa, Hotel Ambasadorski z Rzeszowa, Hotel Moderno/Kaliski z Poznania, Restaurację Amber Room z Warszawy, Hotel Westin z Warszawy i Restaurację Jan z Bełchatowa. Zwycięzcy Konkursu - w kategorii profesjonaliści - otrzymają nominację do Półfinału Kulinarnego Pucharu Polski 2014.

W kategorii uczniów szkół gastronomicznych wystąpią przedstawiciele szkół z Kościerzyny, Warszawy, Rzeszowa, Bydgoszczy, Pomiechówka i Pułtuska.


Źródło: Poradnik Restauratora.com.pl


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji