Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Smaki miasta, regionu i świata motywem przewodnim...

Aktualności hotelarskie z kraju


Smaki miasta, regionu i świata motywem przewodnim Nocy Restauracji w Poznaniu


Dodano: 2014-05-22

Drukuj

Wyślij



Słone rogale nadziewane confit z kaczki z sosem z żurawiny w Voyager Wine Club (fot. nocrestauracji.pl)


Kolejna, trzecia już edycja Nocy Restauracji zapowiadana jest w Poznaniu na piątek 30 maja. Nocne menu w lokalach biorących udział w akcji ma być dostępne w godzinach od 19 do 2 w nocy, lub do ostatniego klienta. Dodatkową atrakcją gastronomicznego doświadczenia będą pokazy kulinarne pogłębiające wiedzę o technikach kulinarnych lub poszczególnych elementach oferty, np. o winie – czytamy w portalu MM Poznań.pl

Szefowie poznańskich restauracji przygotują na tę okazję specjalne menu, a znajdujące się w nim potrawy walczyć będą o Grand Prix Nocy Restauracji. Prezentacją specjalności restauracji zajmą się szefowie kuchni poszczególnych lokali, którzy przygotują kulinarne pokazy, dzięki którym klienci będą mogli poznać nie tylko smaki, ale i osoby za nimi stojące.

A oto, jak przygotowują się niektóre poznańskie lokale do Nocy Restauracji:
- Hugo Restaurant i jej szef Dominik Narloch przygotowali potrawę w skład, której wchodzą: policzki z wieprzowiny złotnickiej, szparagi, bakłażan, buraczki i trzustka.


- Restauracja Bazar 1838 i Jacek Fedde zaserwują mostek cielęcy faszerowany szparagami i twarogiem z „szagówkami”.
- Hotel Novotel Centrum i Mariusz Kucharczyk zaprezentują wariację na  temat wielkopolskiego fast foodu, z kaczki z sezonowymi warzywami, tortilli z piersi kaczej faszerowanej młodej marchewki, ręcznej roboty frytkami, szparagami i kiełkami groszku.
- Voyager Wine Club i Chris Petersen połączyli słonego rogala z kaczką, otrzymując bardzo smaczne zestawienie

Na potrawy kuchni z całego świata zapraszają też między innymi: restauracja Cucina, Gusto Food & Wine, Kyokai Sushi Bar i Goko Restauracja Japońska.

- Wartością Nocy Restauracji dla mieszkańców Poznania, jak i turystów planujących odwiedzić Poznań jest wysoka jakość dostępnej w trakcie imprezy oferty. Nie ma drugiej takiej imprezy w kraju, która skupiałaby się na aspekcie promowania kulinariów najwyższej jakości – mówi Jan Mazurczak, Prezes Poznańskiej Lokalnej Organizacji Turystycznej.


Źródło: MM Poznań.pl – 21.05.2014


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji