Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Wielkopolski Kucharz Roku 2014 w hotelu Andersia... | Aktualności hotelarskie z kraju
Wielkopolski Kucharz Roku 2014 w hotelu Andersia w Poznaniu
|
Hotel IBB Andersia w Poznaniu (fot. smartpl.eu)
|
Poznański hotel Andersia będzie w dniu 20 czerwca gospodarzem konkursu im. Rafała Jelewskiego „Wielkopolski Kucharz Roku 2014". Konkurs nominowany do KPP 2014 organizowany jest pod patronatem Wielkopolskiej Izby Gastronomicznej, Fundacji Gastronomia na Obcasach oraz Światowego Stowarzyszenia Szefów Kuchni inicjatywa Women in WACS – informuje portal Poradnik Restauratora.com.pl
Celem konkursu jest propagowanie kulinarnych tradycji Wielkopolski, a także możliwość spotkania kucharzy, wymiany poglądów i porównania profesjonalnych umiejętności. Organizatorzy zapraszają wszystkich pasjonatów kulinariów z terenu Wielkopolski do rywalizacji o tytuł najlepszego kucharza tego regionu.
Zadaniem uczestników konkursu jest przygotowanie jednego głównego dania z wykorzystaniem następujących składników: kurczak zagrodowy, serca kurze, ziemniaki młode oraz porzeczki.
Poznańska impreza to nie tylko konkurs kulinarny, ale także szereg innych współtowarzyszących mu atrakcji, jak m.in.: "Parada Kucharzy" ulicami centrum Poznania, pokazy kulinarne i barmańskie, Konkurs Kompotu i Lemoniady, konferencja "Szanse i zagrożenia dla rozwoju poznańskiej gastronomii".
W wyniku eliminacji do konkursu zakwalifikowali się przedstawiciele następujących podmiotów: Olandia Prusim, Novotel Centrum Poznań, Hotel Park Poznań, City Park Hotel & Residence Poznań, Restauracja Margerita Września, Bistro la Passion Poznań, Don Giovanni Trattoria Śrem, Kortowo Luboń, Sheraton Hotel Poznań, Ostoja Smaku Perzów, Restauracja Piano Bar Poznań i Hotel Brovaria Poznań.
Gospodarz konkursu - IBB Andersia Hotel mieści się w wysokim na 102 metry, przeszklonym budynku (Andersia Tower), w którym znajduje się ponad 170 pokoi. W hotelu znajduje się także nowoczesne zaplecze konferencyjno-bankietowe. Osiem sal konferencyjnych oferuje elastyczne możliwości organizacyjne. W hotelu znajdują się: restauracja Flavoria oraz Lobby Bar. Goście mają również możliwość skorzystania z usługi room service. Innym udogodnieniem hotelowym jest ośrodek Harmonia Spa, z częścią Wellness & Pool.
Źródło: Poradnik Restauratora.com.pl – 04.06.2014
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |