Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Kucharze z sieci Qubus Hotel jednymi z...

Aktualności hotelarskie z kraju


Kucharze z sieci Qubus Hotel jednymi z najlepszych w Europie


Dodano: 2014-06-27

Drukuj

Wyślij



Ekipa Qubus Hotel w zawodach barbecue


W sobotę 22 czerwca w Dolinie Charlotty, zakończył się prestiżowy konkurs European BBQ Championship 2014. Wzięło w nim udział 26 najlepszych drużyn kulinarnych z całej Europy, w tym ekipa z Qubus Hotel, która została mistrzem Polski w barbecue, osiągając tym samym 7 miejsce w Europie.
 
Qubus Hotel reprezentowało na mistrzostwach 4 szefów kuchni: Adam Bieńko, Marcin Nowak, Jan Grudniewski i Dariusz Brodziak. Drużyna do konkursu przygotowywała się już od marca tego roku, a było tego sporo, należało bowiem przedstawić swoje propozycje kulinarne w 7 kategoriach barbecue m.in. kurczak, ryba, żeberka wieprzowe, łopatka, grillowany deser czy najtrudniejszy mostek wołowy. Drużynę z Qubus Hotel trenował Mariusz Tkaczyk dwukrotny mistrz polski, wicemistrz Europy oraz mistrz świata w tej dziedzinie.
 
- bardzo cieszymy się z mistrzostwa. Ciężko na to pracowaliśmy zarówno podczas treningów do konkursu, jak też zdobywając doświadczenie zawodowe przy boku najlepszych kucharzy w sieci Qubus Hotel. Trud się opłacił i zostaliśmy mistrzami polski osiągając tym samym bardzo wysoką, bo 7 pozycję w Europie. Dodatkowo nasza propozycja w najtrudniejszej kategorii BBQ, jaką jest mostek wołowy, zajęła aż 4 miejsce w całej Europie. Jest to dla nas zatem nie tylko ogromna nagroda i wyróżnienie w skali europejskiej, ale także dowód na to, że nasz kunszt jest dostrzegany – mówi Adam Bieńko Szef Kuchni w Qubus Hotel Kraków i kapitan kulinarnej drużyny Qubus Hotel.



Całe zawody zwyciężyła drużyna ze Szwecji zdobywając 781pkt. Załoga Qubus Hotel zakończyła zawody z wynikiem 680pkt. i była najwyżej ocenioną drużyną z Polski. Wśród jej propozycji znalazły się m.in.  mostek wołowy z nutą kuminu, czosnku niedźwiedziego i dodatkiem wędzonej papryki, w autorskiej marynacie, czy  sernik wędzony, podany z konfiturą z gruszki.
 
- Dzięki pracy w Qubus Hotel po raz pierwszy mogłem uczestniczyć w konkursie tej rangi. Na co dzień jestem szefem kuchni w Qubus Hotel Głogów, gdzie cały czas rozwijam swoje kulinarne umiejętności. Praca w Qubus Hotel daje mi zatem dużo satysfakcji i możliwości rozwoju swoich umiejętności – dodaje Dariusz Brodziak szef kuchni w Qubus Hotel Głogów

To nie jedyne zwycięstwa pracowników sieci Qubus Hotel. W 2013r. Rafał Nawrot, barman Sky Baru w Qubus Hotel Prestige Katowice, znalazł się w pierwszej 20 najlepszych barmanów świata w konkursie Bacardi Legacy.
 
Qubus Hotel to jedna z największych sieci hotelarskich w Polsce. W jej 14 obiektach, oprócz komfortowego noclegu, Goście mogą skorzystać także z 14 eleganckich restauracji. W karcie menu dominują polskie i europejskie smaki oraz sezonowe dania z propozycjami regionalnych przysmaków.


Źródło: Qubus Hotel.com – 24.06.2014  
 


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji