Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » „Letnie nowości” w sieci restauracji... | Aktualności hotelarskie z kraju
„Letnie nowości” w sieci restauracji Chłopskie Jadło
|
Letnia wkładka w restauracjach Chłopskiego Jadła (fot. poradnikrestauratora.com.pl)
|
Sezonową ofertę „Letnie nowości” wprowadziła sieć restauracji Chłopskie Jadło, należąca do grupy Sfinks Polska. Letnia wkładka dostępna będzie we wszystkich restauracjach sieci do 15 sierpnia 2014 roku – informuje Poradnik Restauratora.com.pl
„Letnie nowości” obejmują sześć propozycji w tym chłodnik, tatar z łososia, sałatkę dworską, stek, kurczaka na groszku i szparagi z sosem.
– Nowa wkładka do menu Chłopskiego Jadła to prawdziwie letnie smaki inspirowane kuchnią polską. Stąd we wkładce znalazł się chociażby tradycyjny chłodnik, idealny na upalne dni, delikatny tatar z łososia, jak również sezonowe warzywa w tym groszek cukrowy czy szparagi. Co więcej w naszej nowej ofercie można znaleźć także szyjki rakowe, popularne niegdyś na polskich stołach – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej siecią Chłopskie Jadło.
Wśród apetycznych lekkich dań serwowanych w letniej wkładce znajdują się między innymi: tradycyjny chłodnik z jajkiem przepiórczym oraz szyjkami rakowymi; „kurczę na groszku”, czyli grillowany filet z kurczaka w marynacie miodowo-czosnkowej, serwowany z groszkiem cukrowym oraz sosem maślano-cytrynowym; tatar z surowego łososia z dodatkiem kaparów i ogórka kwaszonego, podawanego z sosem musztardowo-miodowym, chlebem i masłem; „sałatka dworska” składająca się z szyjek rakowych i jaj przepiórczych na mieszance sałat, roszponki oraz rukoli, z dodatkiem rzodkiewki i oliwek, skropione dressingiem miodowo-cytrynowym.
Z potraw mięsnych Chłopskie Jadło zaoferuje steka z australijskiego angusa serwowanego z delikatnymi szparagami i sosem maślano-cytrynowym.
Źródło: Poradnik Restauratora.com.pl – 25.06.2014
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |