Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Letnie przysmaki w Qubus Hotel

Aktualności hotelarskie z kraju


Letnie przysmaki w Qubus Hotel


Dodano: 2014-07-03

Drukuj

Wyślij


Tak jak podczas zimy chętniej zamówimy w restauracji coś gorącego i pożywnego, tak w czasie lata wolimy „schłodzić" nasze żołądki. Nie jemy też tak dużo mięs. Lato to też pora na sezonowe owoce i świeże nowalijki. O tym co warto serwować Gościom restauracji w ciepłe i słoneczne dni, mówi Mariusz Tkaczyk specjalista ds. gastronomii w sieci Qubus Hotel.

Letnie zupy

W lecie warto zrezygnować z tradycyjnego żurku czy gorącego barszczu na rzecz chłodników. Te delikatne zupy na zimno świetnie zaspokajają głód, są zdrowe, pełne chrupiących warzyw i świeżych ziół. Najbardziej znany jest chyba chłodnik litewski z pyszną botwiną. Serwujemy taki m.in. w Qubus Hotel Głogów. Dobrze sprawdza się również propozycja z ogórkiem, koperkiem i czosnkiem. Możemy też korzystać z doświadczenia słonecznych krajów takich jak Hiszpania, podając np. gazpacho. Aromatyczny krem z papryki i pomidorów nie wymaga gotowania, a jego przygotowanie, podobnie jak innych chłodników, zajmuje ok. 15-20 minut.



Potrawy na gorące dni

Latem królować zaczynają wszelkiego rodzaju sałaty. Warto, aby były one z mięsnym dodatkiem, wtedy z powodzeniem zastąpią nam one danie główne. A co oprócz mięsa możemy jeszcze do nich dorzucić? Najróżniejsze świeże warzywa i sezonowe owoce takie jak: szparagi, szpinak, młody groszek, jagody, truskawki itp. W naszej sieci serwujemy np. sałatę z gęsiną, szparagami i żurawiną. Propozycja ta bardzo chętnie wybierana jest przez naszych Gości ze względu na niecodzienne połączenie smaku słodkiej żurawiny i sytych płatków gęsiny.

Finezyjne desery

Chyba o żadnej porze roku nie ma tylu świeżych owoców, co w lecie. Warto zatem wziąć je pod uwagę szykując nie tylko zupy i dania główne, ale także desery. Tym bardziej, że z owoców możemy robić np. mniej kaloryczne od lodów śmietankowych sorbety. Lekkie i pożywne są też wszelkiego rodzaju sałatki owocowe z dodatkiem np. świeżej mięty. Bardzo orzeźwiający i niecodzienny jest też przystawko-deser: arbuz z serem Feta, miętą i grubo-mielonym pieprzem. W tym roku podajemy taką przystawkę we wszystkich naszych restauracjach. Dodatkowo w Qubus Hotel Zielona Góra szef kuchni proponuje najsmaczniejszy letni owoc - truskawkę - w postaci carpaccio.

Chłodzące napoje

Wakacje to nie tylko czas lekkich potraw, ale także czas orzeźwiających napojów. Ciepłe herbaty z miodem, imbirem czy cytryną warto zastąpić ich zimną wersją w postaci ice tea. Do łask wracają też lemoniady, które świetnie gaszą pragnienie w upalne dni. W sieci Qubus Hotel wprowadziliśmy je w 3 smakach. Głównym ich składnikiem jest źródlana woda i owoce. Nasi Goście mogą zatem spróbować lemoniady truskawkowej, cytrynowej i arbuzowej.


Źródło: Qubus Hotel Management – 02.07.2014


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji