Strona główna » Aktualności hotelarskie ze świata » Sense of Taste – debiut kulinarnego... | Aktualności hotelarskie ze świata
Sense of Taste – debiut kulinarnego programu w Rosewood Hotels & Resorts
|
Al Faisaliah, A Rosewood Hotel, Rijad, Arabia Saudyjska
|
Rosewood Hotels & Resorts demonstruje swoją filozofię Poczucia Miejsca – adaptującą przez każdy obiekt należący do grupy, kulturę lokalizacji, jej historię i otoczenie – wykorzystując w tym celu między innymi nowy firmowy program kulinarny – Poczucie Smaku (Sense of Taste).
Sense of Taste proponuje niezwykłe podróże i doświadczenia kulinarne w najbardziej luksusowych hotelach i kurortach całego świata.
Spotkania Poznawcze Prywatne podróże z przewodnikiem do ekskluzywnych miejsc w każdej lokalizacji Rosewooda oferują unikalny dostęp do lokalnych doświadczeń kulinarnych, od nurkowania na homary w Rosewood Little Dix Bay na Brytyjskich Wyspach Dziewiczych i przejażdżek hydroplanami na Salt Spring Island, poprzez naukę wyrabiania serów w Rosewood Hotel Georgia w Vancouver, po nurkowanie głębinowe w Morzu Czerwonym w Rosewood Corniche w Dżuddzie. Niezależnie od tego czy będą to doświadczenia kulinarne w Las Ventanas al Paraíso w Meksyku, czy dobieranie odpowiednich gatunków przy pomocy sommeliera w Rosewood CordeValle w Kalifornii, każdy element Poznawczych Spotkań przybliża historię i lokalne tradycje kulinarne obiektu położonego w określonej lokalizacji.
Partnerstwo Lokalne Zaangażowanie partnerów Rosewooda we współpracę oparte jest na szacunku dla lokalnych rolników, miejscowych sposobów gospodarowania i dostarczania produktów najwyższej jakości. W otoczeniu konkretnego hotelu, wyznaczany jest promień obszaru, wewnątrz którego szefowie kuchni poszukują produktów do przygotowywania swoich menu. Szefowie kuchni w Rosewood Hotels & Resorts nawiązują współpracę z lokalnymi gospodarstwami rolnymi i dostawcami, którzy zaopatrują ich w świeże sezonowe produkty, mięso z okolicznych farm i ryby.
Specjalne Przyjęcia Kulinarne Dla koneserów sztuki kulinarnej, Rosewood przygotowuje niepowtarzalne podróże, oferujące wyjątkowe, specjalistyczne restauracje, usytuowane w unikalnych i ekskluzywnych miejscach zarówno w obiektach Rosewooda, jak i poza nimi, obejmujące tak różne lokale, jak: winiarnie, restauracje w pustynnych namiotach, czy na prywatnych wyspach. Kolacje pod gwiazdami i degustacje rumu na Karaibach w Rosewood Little Dix Bay, pikniki dla smakoszy w uwielbianym przez mieszkańców Vancouver, Stanley Parku, czy romantyczne kolacje przy kominku w Rosewood Inn of the Anasazi w Santa Fe, wszystkie te epikurejskie doświadczenia mogą być dostosowane do podniebienia i preferencji gości.
Źródło: Rosewood Hotels & Resorts
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |