Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » „Finger Food” – nowość w...

Aktualności hotelarskie z kraju


„Finger Food” – nowość w przerwach kawowych w Qubus Hotel.


Dodano: 2014-08-04

Drukuj

Wyślij



Finger Food w Qubus Hotel


Pod koniec lipca 2014r. Qubus Hotel wprowadził do oferty przerw kawowych we wszystkich 14 obiektach tzw. „Finger Food”. Eleganckie, słodkie i słone przekąski już zyskały uznanie i cieszą się dużym zainteresowaniem Gości konferencyjnych.
 
Przystawki „na jeden kęs” jest to rodzaj poczęstunku, który najczęściej można zjeść bez użycia sztućców. Zazwyczaj jedna porcja eleganckiej mini potrawy ma od 20 do 40 gramów. Ich komponowanie i wygląd stały się pewnego rodzaju sztuką kulinarną. Co ciekawe, dzięki niewielkim porcjom, jeden „kęs” jest połączeniem kilku produktów, które tworzą razem smakowo niekonwencjonalną i harmonijną całość.
 
- Kreując nowe propozycje przekąsek do ofert przerw kawowych zależało nam przede wszystkim na zaproponowaniu naszym Gościom czegoś wyjątkowego. „Finger Food” są oryginalne i zawsze kunsztownie podane. Pomysły małych przekąsek wypracowane zostały przez doświadczonych szefów kuchni z całej sieci. Dzięki temu powstało nowe menu autorskich, lekkich i smacznych przystawek. Wśród nich można znaleźć między innymi: kruche tartinki przekładane musem pieczarkowym lub ziołowym, zdobione warzywnymi dodatkami, jajka przepiórcze w awokado, matiasy z salsą ogórkowo – paprykową czy ser Feta z orzechami laskowymi i żurawiną. Nowe propozycje przerw kawowych są zatem znakomitym połączeniem ostrych, słonych i słodkich smaków - mówi Michał Ogórek Główny Specjalista ds. Gastronomii w sieci Qubus Hotel.



Qubus Hotel stale dostosowuje swoją ofertę konferencyjną do zmieniających się potrzeb gości. Zmianie uległy także upodobania żywieniowe i sposób podawania przerw kawowych.
 
- 80% konferencji i szkoleń w całej sieci organizowanych jest z opcją przerwy kawowej. Jej wysoka jakość znacznie zwiększa prestiż danego wydarzenia i jest chwilą relaksu dla uczestników spotkania. Dodatkowo różnorodność wykreowanych przez nas mini dań sprawia, że każdy gość znajdzie coś dla siebie. Cieszy nas również to, że oprócz gości biznesowych, takimi przystawkami zainteresowane są także osoby indywidualne. Coraz częściej, zatem przygotowujemy „Finger Food” również na przyjęcia okolicznościowe takie jak wesela, chrzciny czy komunie – dodaje Michał Ogórek.


Źródło: Qubus Hotel.com – 29.07.2014
 


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji