Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Amatorzy naleśników z Łodzi powinni zaprzyjaznić... | Aktualności hotelarskie z kraju
Amatorzy naleśników z Łodzi powinni zaprzyjaznić się z Panem Kejkiem
|
Naleśnikarnia Pan Kejk w Łodzi (fot. gazeta.pl)
|
Pan Kejk – to nowa naleśnikarnia uruchomiona na rynku Manufaktury przy ul. Ogrodowej 19, która serwuje kilkanaście rodzajów naleśników inspirowanych kuchniami świata. Restaurację prowadzi spółka Mex Polska S.A., w gestii której pozostaje ponadto sieć The Mexican oraz Pijalnie Wódki i Piwa – relacjonuje Gazeta.pl
Oferta restauracji Pan Kejk obejmuje produkty przystępne cenowo i jeśli koncepcja tego typu lokalu się sprawdzi to być może restauracja stanie się przyczółkiem ogólnopolskiej sieci. Cechą charakterystyczną nowej koncepcji jest między innymi prosty, minimalistyczny wystrój lokalu.
- Takich lokali aktualnie oczekują goście. Odchodzi się od przepychu, nagromadzenia bibelotów i elementów dekoracyjnych. Ten trend nazwałbym przemyślanym umiarem. Restauracja nie powinna onieśmielać rozbuchaną elegancją, ale nie można przesadzić w drugą stronę i zniechęcić gości tandetą i prowizorką. Naszą receptą są dodatki, na przykład ciekawe oświetlenie - mówi Paweł Kowalewski, prezes zarządu Mex Polska S.A.
Menu naleśnikarni obejmuje 25 wersji naleśników w wersji wytrawnej, np. meksykański z chili con carne, amerykański (indyk, kukurydza, czerwona cebula), indyjski (kurczak curry, seler naciowy, por i kurkuma) czy też podhalański z oscypkiem, kiełbasą, cukinią i... kiszoną kapustą.
Integralną częścią oferty jest również 15 rodzajów naleśników słodkich oraz placki ziemniaczane i amerykańskie pancakes. Oferta uzupełniona jest wyborem zup i sałat oraz świeżych koktajli „Vegefrutti”.
- Oferta jest po pierwsze zróżnicowana, a po drugie - dostępna dla większości gości Manufaktury. Tu naprawdę trzeba się starać, by rachunek wyniósł więcej niż 30 zł za osobę - dodaje Kowalewski.
Źródło: Gazeta.pl – 11.09.2014
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |