Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Autorskie, jesienne potrawy najlepszych kucharzy...

Aktualności hotelarskie z kraju


Autorskie, jesienne potrawy najlepszych kucharzy w nowym menu sieci Qubus Hotel


Dodano: 2014-09-23

Drukuj

Wyślij



Stek z Angusa


23 września 2014 roku do wszystkich 14 restauracji sieci Qubus Hotel zostanie wprowadzone nowe jesienne menu. Tym razem najwybitniejsi kucharze postawili na oryginalne połączenia smaków i aromatów w niecodziennych, autorskich potrawach.

Jesienią i zimą najlepiej smakują potrawy treściwe i sycące. W nowym menu to właśnie soczyste mięsa, gorące kremowe zupy bogate w barwne warzywa, czy dorodne grzyby stały się inspiracją dla kucharzy.

W restauracjach Qubus Hotel, jesienną ucztę rozpocząć będzie można od aromatycznej kremowej zupy z czerwonej soczewicy z dodatkiem pieczonego łososia oraz nutą świeżej, pachnącej kolendry. Wśród nowości na uwagę zasługuje z pewnością gotowane w bulionie udo kacze zapiekane w śliwkowej glazurze, podane z kaszą gryczaną z dodatkiem warzyw oraz brukselką w kąpieli maślanej. Niezwykłe połączenie smaków goście znajdą w przystawce, jaką są filety ze śledzia marynowane w zalewie kaszubskiej, zawijane z cebulą, marchewką i korniszonem, podane z sałatką ziemniaczaną z prażonym soczystym bekonem.

- Przy kreowaniu nowego menu zawsze biorą udział najlepsi kucharze w naszej sieci. Tym razem propozycje nowych potraw są oparte o ich najlepsze autorskie przepisy. Są to dania komponowane z najwyższej jakości produktów, wyróżniające się smakiem oraz promujące rzadkie rodzaje mięs i wykwintnych ryb, które wraz z dodatkami tworzą kulinarne arcydzieło - mówi Michał Ogórek Główny Specjalista ds. Gastronomii w sieci Qubus Hotel – w nowej karcie zaproponowaliśmy m.in. takie specjały jak soczysty stek z łopatki wołowej serwowany na gorącej sałacie ze szparagów, czerwonej cebuli i bekonu, podany z pieczonym ziemniakiem i czosnkowym twarogiem, czy smażony filet z sandacza serwowany z ziemniakami puree i kapustą włoską w sosie ogórkowym – dodaje Michał Ogórek.

Oprócz sytych dań w menu Qubus Hotel znajdują się również słodkie desery. Szefowie Kuchni postawili na wyjątkowe, świeżo pieczone ciasto w postaci kruchej tarty z kremem cytrynowo - limonkowym pod pierzyną z puszystej białej bezy.

Źródło: Qubus Hotel Management - 23.09.2014


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji